Beskrivning

Tulsi / Helig basilika ( Ocimum sanctum ) ört 50g

Tulsi eller Helig basilika som örten även kallas är en av huvudörterna i den Ayurvediska traditionella indiska läkekonsten. Örten har i tusentals år använts i den Ayurvediska läran, och är en helig ört inom Hinduismen. Detta produkt är ett kosttillskott.

Tulsi (Ocimum sanctum) är ett helgon under namnet Basil, en meter hög växt med många fint håriga grenar och stjälkar, där 6-8 cm långa "öron" är vita till rödaktig blommor. Den förekommer naturligt i tropiska områden i Asien, t.ex. i Indien, Malaysia och Kina.

I Ayurveda använder man blad, frön och rötter. Tulsi innehåller en hel rad eteriska oljor med hälsofrämjande egenskaper men även andra värdefulla aktiva ämnen, såsom: flavonoider, saponiner, tanniner och mineralsalter.

Enligt Ayurveda hjälper tulsi till att hålla sinnet och kroppen lugna i stressiga situationer. Dessutom fungerar den utmärkt som smaksättare till många kulinariska rätter.

Ingredienser:Tulsi (Ocimum sanctum) torkade ört 100 %

Dosering:
Infusion: 1 matsked ört på 1 kopp kokande vatten, täck och brygg i ca 20 minuter. Konsumera 2-3 gånger om dagen.

Förvaring: Förvara på en torr, sval plats.Oåtkomligt för barn. Skydda från direkt solljus.

Ursprungsland: Indien

OBS!
Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Kosttillskott är inte avsett för medicinskt bruk och bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i preparatet. Använd inte under graviditet eller amning samt till barn. Rådgör alltid med din läkare.

Bäst före:08/2025
Batch nr:121830002

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt
3 dagar

Du kanske gillar någon av dessa?

23 sep 08:11
159 krKöp nu

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?