Beskrivning

Inulinpulver-100gr kosttillskott

Inulin är ett naturligt förekommande socker , vitt pulver, lite som stärkelse men till skillnad från stärkelse löser det sig bra i vatten. Det är utmärkt prebiotika som kan bidra till att stimulera utvecklingen av en bra bakterieflora i tarmen.

Inulin är en polysackarid med en lång rad egenskaper. Dess karakteristiska egenskap är framför allt lågt värmevärde - det är nästan tio gånger mindre sött än vanligt socker. Inulin har gelande, strukturbildande, stabiliserande och förtjockande egenskaper.
Som det visar sig motsvarar 1 g inulin 4 g fett. Produkter med inulininnehåll förlorar inte sitt värde, behåller alla sina värdefulla egenskaper. Dessutom förbättrar inulin i en given produkt dess smak och konsistens, och ger även en känsla av krämighet när du äter.
Det är värt att tillägga att inulins egenskaper som fettersättning gör att det används vid tillverkning av mat för människor som vill gå ner i vikt. Dessutom kan denna värdefulla polysackarid också hjälpa till att dämpa aptiten och få dig att känna dig mätt, vilket i sin tur förbättrar matkontrollen. Därför bör produkter med inulin nås av människor som inte bara tänker på en diet, utan också de som tänker på rätt näring och hälsa.
Inulin produceras huvudsakligen av växter från familjen Asteraceae. Den finns i större mängder i knölarna på cikoria, kronärtskocka, maskros, jordärtskocka, samt i lök, purjolök, vitlök, bananer och sparris.

Produkten smälts inte i matsmältningskanalen, därför fungerar det som en kostfiber och är ett utmärkt prebiotika som kan bidra till att stimulera utvecklingen av en bra bakterieflora i tarmen. Inulin kan också påverka positivt på regleringen av kolhydratmetabolismen. På grund av de värdefulla egenskaperna hos fibrer, saktar det upp absorptionen av socker från maten till blodet och minskar det glykemiska indexet för den mat som äts.

Ingredienser:

Orafti HSI inulin

Kan innehålla allergener: senap, gluten, nötter och sesamfrön.

Näringsvärde per 100g:

Energivärde - 874 kJ / 208 kcal
fett - 0 g, i
inklusive mättade fettsyror - 0 g
kolhydrater - 7 g
varv sockerarter- 7 g
fiber - 90 g
protein - 0 g
salt - 0,1 g

Dosering: Inulin kan tillsättas i müsli, kakor och desserter eller som förtjockning till soppor och såser.

Förvaring: förvaras i rena och torra rum. Rekommenderad lagringstemperatur: 5-25 °C utom räckhåll för barn.

Ursprungsland: Belgium

OBS!
Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Ett kosttillskott kan inte användas som ersättning för en varierad och balanserad kost. Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i preparatet. Rådgör alltid med din läkare.

Bäst före:16.01.2027
Batch nr:RHKAR2BAR2

Du kanske gillar någon av dessa?

18 okt 10:52
250 krKöp nu
2 okt 20:28
10 kr0 bud
13 okt 15:10
400 krEller Köp nu 600 kr
2 okt 21:04
119 krKöp nu

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?