Beskrivning

Brahmi max (Bacopa monnieri) 100kapslar x 500mg

Brahmi som i folkmun även kallas Litet tjockblad är en av de viktigaste örtväxterna som används i Ayurveda, där den klassificeras som Medhya Rasayanas - föryngrande, ger klarhet och sinnesfrid. Örten anses vara effektivt för minnet och stress och bland annat öka proteinsyntesen i hjärnan. Detta produkt är ett kosttillskott.

Bacopa monnieri är en växt som främst finns i Indien, men den finns även i Sri Lanka, Nepal, Vietnam och Kina. Dess naturliga livsmiljö är våtmarker. Brahmi är en liten, klättrande ört som når från 30 till 60 cm i höjd. Den har köttiga, avlånga blad och enkla, små blommor med vita, rosa eller lila kronblad.

Örten är en av de viktigaste växterna som används inom traditionell ayurvedisk medicin och har använts inom medicin i över 5 000 år. Örten anses vara effektivt för minnet, stress och bland annat öka proteinsyntesen i hjärnan. Brahmi har dessutom adaptogena egenskaper, vilket betyder att kroppen får hjälp till att anpassa sig till nya eller stressiga situationer.

De viktigaste aktiva ingredienserna som finns i brahmi är steroidsaponiner - bacosider A och B. Förutom bacosider innehåller Bacopa monnieri även:

fenoliska föreningar;
herpestin och brahmin;
organiska syror;
luteolin och apigenin;
kolhydrater och sockeralkoholer;
fytosteroler: stigmasterol, p-sitosterol, stigmastanol;
proteiner och aminosocker;
tanniner;
terpenoider.

Produkten innehåller inte fyllmedel, färgämnen, smörjmedel och konserveringsmedel.

Efter 12 veckors användning Bacopa monnieri rekommenderas ett uppehåll på några veckor.

Bacopa monnieri ska inte användas vid:

*bradykardi - Brahmi kan orsaka en ytterligare nedgång i hjärtfrekvensen;
*graviditet och amning - detta dikteras av bristen på tillräckliga data om säkerheten vid användning av denna växt hos gravida kvinnor och ammande mödrar;
*sköldkörtelstörningar - att ta Bacopa monnieri kan leda till en ökning av tyroxinnivåerna;
*tarmobstruktion - Brahmi kan påskynda tarmarnas arbete.
*Bacopa monnieri ökar nivån av T3 (trijodtyronin) och T4 (tyroxin) hormoner. Därför bör preparatet inte användas av personer med hypertyreos.

Produkten anses vara säkert och väl tolererat av människor. De vanligaste rapporterade negativa effekterna av att ta Brahmi inkluderar ökad tarmmotilitet och besvär från matsmältningssystemet (illamående, diarré). Huvudvärk och utslag rapporteras sällan.

Ingredienser: 300 mg Brahmi-ört mald (Bacopa monnieri), 200 mg Brahmi-extrakt standardiserat till 50 % bacoside A och B. Cellulosa kapslel.

Dosering: 1 kapsel, två-tre gånger om dagen i samband med måltid.

Den rekommenderade dagliga dosen ( 3 kapslar) innehåller:
900mg Brahmi-ört
600mg Brahmi-extrakt

Förvaring: förvaras utom räckhåll för barn, torrt och svalt. Skydda mot solljus.

Ursprungsland: Indien

OBS!
Efter 12 veckors användning Bacopa monnieri rekommenderas ett uppehåll på några veckor.
På grund av risken för illamående, magkramper och diarré, bör bacopa inte tas på fastande mage.

Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Kosttillskott är inte avsett för medicinskt bruk och bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Använd inte om du är allergisk mot någon av ingredienserna i preparatet. Använd inte under graviditet eller amning samt till barn. Rådgör alltid med din läkare.

Bäst före:06/2024
Batch nr:0722P

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt
3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?