Beskrivning

Kakaopulver Criollo (Theobroma cacao) raw 250g

Kakaoträdet (Theobroma cacao) tillhör familjen Malvaceae. Kakaobönan är naturligt rik på bland annat fibrer och protein samt järn, magnesium, kalcium och fosfor därför kan den användas som ett smidigt kosttillskott men också till allt från matlagning till tillverkning av hemgjorda hudvårdsprodukter. Innehåller ej gluten.

Kakao Criollo kommer från Peru, där den skördas från kakaoträdet och mals till pulver vid låga temperaturer, tack vare vilken den behåller alla sina näringsvärden. Den förekommer naturligt i de tropiska skogarna i Syd- och Centralamerika. Föredrar ett varmt klimat. Den växer på bördiga jordar, på fuktiga och skuggiga platser.
Denna kakao kommer från malda criollobönor, vilket betyder "lokalt ursprung" på spanska. Dessa bönor är av hög kvalitet, utan bitterhet och smaken påminner om kola, nötter, vanilj och tobak i ett.

För inhemska civilisationer var kakao inte bara en matråvara, utan också, framför allt, en helig föda som hjälpte till att anknyta till den andliga världen. Kakao konsumerades under viktiga ceremonier och var en integrerad del av många ritualer. Inte utan anledning blev den känd i världen under namnet "gudarnas föda".

Kakao smakar bäst som dryck baserad på vatten eller mjölk utan tillsatt socker, men kan även användas i bakverk eller desserter. Vår kakao Criollo innehåller ej gluten. Kan användas av veganer samt vegetarianer.

Ingredienser: Criollo kakao, torkad, mald 100%.

Näringsvärde per 100g
energivärde: 425kcal (1790kJ)
Fett: 13,1g,
inklusive mättade fettsyror: 7,06g
Kolhydrater: 50,4 g,
inklusive sockerarter: 2,8g
Protein: 26,4g
Järn: 16,2mg
Magnesium: 524,5mg
Kalcium: 154,9 mg
Fosfor: 888,4mg
Salt: 0,02g

Använd del av växten: frön, nötter

Användning: Kakao smakar bäst som dryck baserad på vatten eller mjölk utan tillsatt socker, men kan även användas i bakverk eller desserter.

Förvaring: Förvaras oåtkomligt för barn, på en torr, sval plats. Skydda från direkt solljus.

Ursprungsland: PERU

Bäst före: 12/2024

Objektsnr 614723748

Visningar 92

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 16 dec 09:51

Kakaopulver Criollo (Theobroma cacao) raw 250g

Pris

119 kr

SpindelRetroButik

Hjo, Sverige

5.0

SpindelRetroButik

Företag

Toppsäljare

4 576 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt
3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?