EKO MIZUNA kyona KÖLDTÅLIG BRA FÖR VÅR & HÖSTSKÖRD! kål frö

125 visningar

24 kr

 • Frakt
  PostNord 10 kr
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Swish/Kort/PayPal
  Betalningsvillkor
 • Lagerstatus
  9 st
 • Om säljaren

Beskrivning

Sort: Ekologisk mizuna kyona

Beskrivning & tips : Japansk kålväxt med fransiga, mörkgröna blad med vita stjälkar och en mild smak.

Kyona tål flera minusgrader är mycket lättanvänd både rå och tillagad. Hela plantan kan skäras ner för och skördas fler gånger om.

Antal frö ca: 100 st

SÅ HÄR ODLAR DU MIZUNA:

Så glest på 1 cm djup i omgångar från tidig vår till sen sommar, direkt på friland eller i drivbänkar och växthus för en extra tidig eller sen skörd. Frön sådda kring mitten av juli brukar ge den bästa skörden.

AVSTÅND: Mitsuna gallras till ett inbördes avstånd på 20-35 cm. om man vill ha stora plantor. Annars räcker det med ett par cm. mellan plantorna. Gallringsplantorna går utmärkt att äta. Håll 35-50 cm mellan raderna vid radsådd.

SKÖRD: Börja plocka bladen och stjälkarna tidigt. Plantorna växer fort. Mizuna är ganska trögblommande, men går oftast i blom på sommaren, så vänta inte med skörden. Den tål flera graders frost och kan ätas färska långt in på senhösten. Används råa, kokta, inlagda, stekta, i sallader, soppor, gratänger och grytor etc.

ALLA KAN ODLA!

14 dagars öppet köp
Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp genom att inom 14 dagar från att du mottagit din beställning (eller större del av) meddela oss. Artikeln ska returneras väl emballerad, i fint skick och i originalförpackning.

Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

Återbetalning
Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/