Auktionen är avslutad

BASILIKA blue spice

42 visningar
 • Slutpris 9 kr
 • Slutade 13 apr 17:51 Avslutad
 • Bud () 7 st

Auktionen är avslutad

Vinnare: Larac2
 • Frakt
  PostNord 10 kr
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Swish/Kort/PayPal
  Betalningsvillkor
 • Om säljaren

Beskrivning

Sort: Basilika blue spice

Beskrivning & tips: En spännande basilika med violetta blommor och mörkt purpurfärgade stjälkar. Intensivt kryddig smak och en härlig ljuvlig doft som påminner om ananas. God som te, i matlagning, till fruktsallad eller som alla basilikor passar den ypperligt tillsammans med tomat- och vitlöksrätter.

Går även att odla som microgreens/mikroblad/mikroskott/skott året om.

Antal frö ca: 150 st

Odlingstips och fakta:
Basilika är en ettårig, värmeälskande och ljuskrävande ört. Jorden bör hållas lätt fuktig men inte blöt, var noga med att vattna basilika och låt den aldrig torka ut. För mycket stark sol är inte heller bra. Basilikan är känslig för kyla, inte under 14 grader.

Skördas uppifrån, toppskott och blad, men spara något blad på varje stjälk så att örten kan växa vidare.

Den är bäst som färsk krydda och den passar speciellt bra till rätter som innehåller tomat och vitlök. Basilikan är känd som huvudingrediens i pesto men några färska blad på pizzan eller på frukostmackan är en smakupplevelse.

Såtid: förkultiveras i februari-maj, året runt i kruka
Sådjup: ytligt, ljusgroende
Temp: 20-25°C
Groningstid: ca 5-10 dagar
Plantavstånd: ca 25 cm

Sökord: frö, fröer, webshop, beställ fröer, köp frö, odla, thaibasilika thai basilika

14 dagars öppet köp
Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp genom att inom 14 dagar från att du mottagit din beställning (eller större del av) meddela oss. Artikeln ska returneras väl emballerad, i fint skick och i originalförpackning.

Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

Återbetalning
Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/