Retro vintage brudklänning med litet släp 40-tal

8 604 besökare

1 150 kr

 • Frakt
  • DB Schenker (75 kr)
  • PostNord (100 kr)
  • Avhämtning: Simrishamn
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Klarna - Betala med kort, faktura eller via internetbank
  • Swish
  Betalningsvillkor
 • Lagerstatus
  1 st
 • Om säljaren

Beskrivning

Vintage brudklänning från 40-talet. Materialet heter Crépe Satin och är följsamt, lite töjbart, strukturerat på framsidan och blankt på baksidan. Behagligt att bära och vackert fall. Klänningen passar dig som är lång, slank och har ganska stor byst (alltså drömfiguren...) Livet är figursytt och har rynk lodrätt mellan bysten, har du mindre byst så dra i en ny rynktråd för att få det mindre. Sedesman liten v-ringning fram, långa armar, tryckknappar bak. klänningen är inte avskuren i midjan utan under bysten vilket ger en fin skärning. Klänningen har ett litet släp bak - d.v.s den är längre bak än fram. Bär den med eller utan underkjol beroend epå vilken profil du vill ha.

Klänningen kom till oss i bedrövligt skick. Vi har tvättat och tvättat och lagat. Knapparna bak hade rostat så nu finns det en duchesseremsa och nya tryckknappar bak. Dessutom fanns det några mindre hål, främst nertill på kjolen men också i midjehöjd framtill. Lilla mamma har sytt på spetsapplikationer för hand som döljer hålen. Vi tycker att klänningen blev riktigt fin med applikationerna. Det är ju synd att slänga en 40-talsklänning för att den har lite hål. Nu är klänningen fin och redo att användas av en ny brud.

Storlek ca; 36, år: 40-tal, Dam. (K289)

Mått cm - byst: 94, midja: 74, höft: 74, stuss: 102, längd: 140 cm fram 160 cm bak, armlängd: 61, axel-axel: 36, armhål 48.

Modellen har stl 34, A-kupa och är 165 cm lång. Hon bär inte skor på bilden. Klänningen är fotad med underkjol. Vi visar inte klänningen framifrån för modellen fyller inte ut bysten och vi har inte hittat rätt modell som gör klänningen rättvisa framtill.

Besök våra andra annonser också!

________________

Allmän information

Kontakta oss gärna för frågor eller fler foton angående varan!

Färgåtergivningen på bilderna kan variera - speciellt den mörka årstiden är det svårt att fota färgerna i rätt nyans. Annonsen gäller plagget/varan i rubriken. Matchande plagg som syns på bilder finns/fanns i annan annons.

Betyg - bl.a. kläder och skor är betygsatta ovan

5 - Utsökt - i oanvänt eller nästan oanvänt skick helt utan fel.
4 - Fint - i fint använt skick för sin ålder och utan några anmärkningsvärda fel.
3 - Bra - i bra använt skick för sin ålder men smärre fel förekommer.
2 - Sämre - i väl använt skick, fel finns. Lagningar kan behövas.
1 - Dåligt - i dåligt skick med flera fel men kanske den händige kan ha nytta av plagget/varan?

Fel kan vara ett eller flera av t.ex. - noppor, tråddragningar, mindre hål eller lagade hål, lösa sömmar, fläckar, svett-ringar, skadad klack på sko.

International payment

International buyers are welcome! We will contact you with the shipping fee, IBAN and BIC for the money transfer via bank, when the purchase is done.

Frakt och retur

Vi SAMFRAKTAR men det totala fraktpriset kan bli fel när du beställer. I sådana fall rättar och krediterar vi fraktpriset i efterhand. Vi förbehåller oss rätten att välja fraktalternativ Posten/Schenker - maila ev. önskemål. I fraktpriset ingår kostnad för emballage. I normalfallet skickar vi dina varor första vardagen efter mottagen betalning.

Du kan även hämta vunna objekt i butiken Vintage Corner, Gladsax Bygata 44, Simrishamn. Besök hemsidan för Vintage Corner för mer information om öppettider och karta.

14 dagars öppet köp gäller enligt lag. 14 dagar från det att du hade möjlighet att hämta varan eller varan levererades till dig. Inom 14 dagar skall vi ha tillbaka varan i samma skick som du fick den. Du betalar returfrakten. Efter att vi har mottagit varan i retur betalar vi tillbaka varans pris (ej frakt).