Beskrivning

Modeller i näversöm, av Lisa Melén

Näversömmen är en dubbel utdragssöm, som redan på 1600-talet användes för att pryda linneförråden i våra nordliga landskap. Från början spände man en bit linne över ett näverflak och drog sedan trådar ur både varp och inslagsriktning, så att linnet blev mycket glest. Med de fyra grundstygnen stoppsöm, bjuråkerstygn, gåsögon och bottensöm kunde man sedan skapa en mängd olika mönster.

Lisa Melén, som sammanställt materialet till denna bok, har stor erfarenhet av att lära ut näversömstekniken. l den här boken vänder hon sig till de handarbetsintresserade som redan lärt sig grundtekniken, och visar på nya föremål som kan skapas i näversöm, t. ex. brickband, mellanlägg, klänningsbårder, brudkronor och servettringar. Alla modellerna i boken har skapats på egen hand av elever på näversömskurser.

Den häftade boken (trådhäftad) i förlagets dekorerade pärmar är i ett mycket gott bruksskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med svartvita fotografier.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 198/150 mm
Ryggbredd ca 6 mm
Vikt ca 195 gram
Sidantal 96
Författare Lisa Melén
Förlag ICA-förlaget
Utgivningsår 1969 (andra upplagan)
Språk svenska

Porto: Skickas i ett förstärkt brev med Posten som kostar 54 kr. För brev med Posten använder jag ibland rabattfrimärken för att själv eventuellt spara en slant... Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 626072502

Visningar 53

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 15 mar 18:07

Modeller i näversöm

Utropspris

|0 Bud

45 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 956 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?