Auktionen är avslutad.

Sheasmör karite bamboo cream TVÅ PAKET

46 besökare

Annonsen är avslutad

150kr

 • Frakt
  • PostNord (Fri frakt)
  Mer info
 • Slutade
  27 juni 19:05
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Swish/Kort/PayPal
 • Om säljaren

Beskrivning

Rent sheasmör från Mali. 200 gram. Två paket. Med endast svag naturlig doft. Ej raffinerat.

Köper du dessa två paket bjuder jag på portot. Totalt 400 gram sheasmör.

Detta ekologiska sheasmör är av arten Vitellaria paradoxa. Det är mycket fett och utmärkt att ha i creamer, lotioner, bodybutter och cerat, men även direkt på huden vid torr och sprucken hud, babyvård etc.

Sheasmörets feta ytan skyddar mot väder, vind, irritation och bevarar fukt bra (bättre än olja, t. ex. i fotkräm). Påskyndar hudläkning och är bra för torr, narig, fjällig och sprucken hud, småsår, eksemhud och solsveda. Sheasmör har naturlig solskyddsfaktor 3, tack vare cinnamaterna.

Det knotiga sheaträdet, som kan nå en höjd på 15 meter och bli upp till 200 år gammalt, har sitt ursprung på den västafrikanska savannen där det växer i ett 300 km brett bälte som sträcker sig från Mali över Burkina Faso till Ghana, Togo och Benin. Det här sheabältet är den enda plats i världen där dessa träd frodas. Sheaträdet bär inte frukt förrän det är 20 år gammalt. Dess plommonformade frukter mäter upp till 4 cm och är en värdefull handelsvara för den inhemska befolkningen. Det mjuka, gröna köttet som omger nötterna är ätbart. Kärnan (nöten) som har ett fettinnehåll på upp till 50 procent används för att göra sheasmör, en eftertraktad och traditionell fettkälla för hudvård och matlagning. På grund av sitt stora värde betraktas sheaträdet som heligt av befolkningen och avverkning är förbjuden. Sheasmör kallas även för "Womens gold" tack vare att tillverkningen ger hundratusentals kvinnor arbete och ökad status i samhället.

Färg: Gulvitt
Smältpunkt: 35°C