Beskrivning

Oanvänt

Häftad 2014, 240 sidor, isbn: 9789187309199

Utmaningen – Ambjörn Sandler: När jag inspirerades att skriva min tredje bok funderade jag på vad den skulle handla om. Det blev ut- och invandring. Detta är något som väldigt många har koppling till, inte minst utvandringen tidigare till Amerika. Även i dag lämnar många sitt land av olika skäl för att bygga upp en ny tillvaro någon annanstans. Boken är mitt försök att ge en exemplifierande bild av människor som tar för sig en livsutmaning, vad som driver dem samt vad de kan mötas av.

”Under ett halvt århundrande får vi följa ett rikt persongalleri med jämten Halvar Persson, hans familj, släktingar och andra. Inblickar ges i hur utvandrarna tänkte, planerade och handlade inför, under och efter flytten till Amerika. Genom snabba hopp och korta glimtar beskrivs hur man bosätter sig i det nya landet. Vi får följa hur ett välutvecklat jordbrukarsamhälle med stor möda växer fram i svenskbygderna. Intressanta kopplingar mellan vardagsliv och världsliga händelser görs. Språket är karaktärsstarkt och direkt vilket medför stor tydlighet i centrala frågeställningar i människornas liv.”Göran Bengtsson, Östersund”

Lättläst och historiskt intressant bok som handlar om människors strävsamma liv hemma i Sverige. De drivs av sitt idoga, utsatta och fattiga liv att utvandra till Amerika. Där startar de med hårt arbete och bygger upp en ny framtid. En spännande bok som man har svårt att lägga ifrån sig för en stunds vila.”Allan Lindgren Högrun, Åkersjön

Köpvillkor:

Alla priser anges inklusive moms

Sfof reserverar sig för eventuell slutförsäljning eller eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Vid eventuell slutförsäljning kan vi eventuellt leverera liknande vara från annan tillverkare om så önskas.

Köparen har 14 dagars ångerrätt från att varan mottagits, och kan vid ångrat köp skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka. Köparen står för fraktkostnaden vid ångrat köp och kan direkt skicka tillbaka varan utan att kontakta oss så återbetalar vi direkt när vi fått varan.
Läs mer om ångerrätt här: https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-200559-om-distansavtal-och-avtal-utanfor_sfs-2005-59

Sfof står för returfrakt om varan är felaktig, som att den skulle vara skadad eller inte enligt beskrivning. Kontakta oss på info@sfof.se om ni vill göra returer på felaktiga varor eller har frågor.

Leverantörer byter ibland förpackningar så förpackningen ser inte nödvändigtvis ut som på objektbilderna.

Om inte annat anges är alla böcker vi säljer nya, det kan dock i enstaka fall förekomma mindre skavanker på omslag till följd av att de stått i butikshyllor och därför hanterats av butikskunder och personal. Vid tydliga skavanker anges detta i informationstexten. Det kan också sitta prislappar eller etiketter på vissa böcker.

Begagnade artiklar är noggrant funktionstestade och justerade

Bildsök

Det smarta sättet att hitta liknande objekt

Andra har även tittat på