Auktionen är avslutad

Blandade köksgeråd

4 481 visningar
 • Slutpris 700 kr
 • Slutade 6 jun 23:59 Avslutad
 • Bud () 38 st

Auktionen är avslutad

Vinnare: QueenOfelia
 • Frakt
  DHL Fri frakt
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish/Kort/PayPal
Beskrivning

Blandade köksgeråd.
Konstigt nog har varken Skansen, Röhsska eller Nordiska Museet visat intresse för mina gamla köksgrejer, så nu går detta stycke levande kulturhistoria på auktion. Hoppas de kommer någon annan till nytta för själv måste jag göra plats i skåpen för min nya köksserie Lotta L. Pengarna från auktionen går oavkortat till en av mina favoritskogar, nämligen Vi-Skogen.
Varma hälsningar, Lotta Lundgren

Det som säljs är:

Livets skärbräda!
En riktig raritet, känd från kokböckerna Om jag var din hemmafru och Tio lektioner i matlagning: en baddare till skärbräda (600 x 400 mm) i äkta nylon. Ligger platt och tungt mot köksbänken när du hackar och skär, är snäll mot knivarna och klarar maskindisk. DET TAR EMOT att skiljas från förlagan till den gula respektive grå skärbrädan i min egen kollektion köksredskap, men ibland har man inget val. Lova att ta hand om den, till exempel genom att gå på den med sandpapper och slipkloss då och då. Då blir den som ny. Nä, ännu finare faktiskt.

Helt okej pastagryta.
5 liter rymmer denna rostfria gryta som köptes på IKEA när jag flyttade hemifrån år 1991. Det enda felet på grytan är dess alarmerande brist på pondus och utstrålning. Sånt brydde jag mig inte om när jag var tjugo, allt jag begärde var en gryta att koka mina makaroner i. Men åren går. Man utvecklas och mognar. En vacker dag vill man ha en kvalitetsgryta som osar stålhård kompetens – som grytan i min egen serie Lotta L. Är du en ungdomlig person som fortfarande tar lätt på grytor? Då kan du ta över den här.

Ganska bra kastrull.
Kastrullen är ovanstående grytas lilla kompis och inhandlades vid samma tillfälle, dvs våren -91 när jag tog bussen till IKEA för att köpa allt en människa behövde i köksväg. Idag är nästan alla dessa saker borta, skingrade för vinden, men kastrullen är kvar. Jag älskar den inte men kommer alltid respektera den. Tyvärr har det kommit en ny sheriff till kastrull-stan i samband med min egen köksserie Lotta L. Söker du en snyggare kastrull kan du kolla på coop.se, annars är min gamla up for grabs.

Stekspade i plast.
En japansk stekspade som verkligen vet vad den håller på med när det ska stekas pannkakor. Tyvärr har jag så tråkiga erfarenheter av kombinationen varma spisplattor och plast att jag hellre använder en klassisk stekspade med blad i rostfritt och handtag i pressad bambu. Men smaken är ju olika!

Stekpincett i metall.
Det här är en stekpincett av den typ som används av de tuffa killarna i restaurangköken. Själv lagar jag bara mat hemma och föredrar lätta, mysiga verktyg i bambu. Om du känner likadant så finns det just en sådan stekpincett i min egen kollektion köksredskap. Och du för tuff för pincetter i bambu så kan du alltid slå till på den här.

Spatel i bambu.
Somliga hade kanske hivat ett träverktyg med brännmärken i soporna. Inte jag och speciellt inte som brännskadan uppkom i samband med en mycket god paella. Tyvärr inkluderar min egen kollektion köksverktyg en annan spatel i bambu: bättre, tåligare, mer gedigen och utan det där brännmärket. Och jag kan faktiskt inte ha hur många spatlar som helst i kökslådorna. Eller kan jag det? Måste tänka efter. Nej. Så nu säger jag tack och adjö till min gamla.

För minst 100kr, eller 5 träd planterade i Vi-skogen kan detta bli ditt! Missa inte detta tillfälle att både göra gott för dig och vår miljö. Tänk hållbart och tänk långsiktigt.

Om Vi-skogen: Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som genom trädplantering och stöd till bönder arbetar med att bekämpa fattigdom och klimatförändringar. Grunden för Vi-skogens arbete är agroforestry – att plantera träd och grödor tillsammans. Det ger ökad tillgång till mat, större inkomster och skydd mot klimatförändringarna. Sedan starten 1983 har organisationen bidragit till att plantera över 134 miljoner träd i Rwanda, Tanzania, Uganda och Kenya. www.viskogen.se