Dio: Holy diver 1983 (Rem) (CD)

363 besökare

59 kr

 • Frakt
  • PostNord (39 kr)
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Klarna - Betala med kort, faktura eller via internetbank
  • Paypal
 • Lagerstatus
  Fler än 10 st
 • Om säljaren

Beskrivning

Det är ett album som alltid kommer glimra något mer än de andra i Dio's albumsamling. När "Holy Diver" gavs ut 1983 skördade den stora framgångar över hela världen med guldkorn som "Holy Diver", Rainbow In The Dark" och "Don't Talk To Strangers". Dessa är fortfarande de låtar som har bäst publikrespons på konserterna. Detta klassiska hårdrocks album är nu remastrat och har kanonljud. Dessutom har ett bonusmaterial adderats, en exklusiv intervju med Ronnie inspelad i hans studio 2005 av Paul Suter. Detta album representerar höjdpunkten av Ronnie James Dio's karriär och är definitivt ett av de populäraste inom hårdrocksgenren genom tiderna.

Ronnie James Dio var en av de absolut mest respekterade rocksångarna i branschen. Han startade sin karriär i bandet Elf, men fick sitt stora genombrott med Rainbow i mitten av 70-talet. Efter att ha släppt 4 album med Rainbow gick Dio med i Black Sabbath 1979. Han var med och skapade några av Sabbaths mest kända album så som "Heaven & Hell" och "Mob Rules".

1982 hoppade han av Black Sabbath för att koncentrera sig på sitt eget band, som helt enkelt fick namnet Dio.

Med bandet Dio skapade Ronnie James Dio magi och hårdrockshistoria. Låtar som "Holy Diver", "Don't Talk To Strangers", "Rainbow In the Dark", "We Rock", "The Last In Line", "Rock N' Roll Children" och "Dream Evil" är inetsade i de flesta hårdrockares hjärtan! Dio var känd för sin enorma röst, sina starka scenframträdanden och sin ödmjuka personlighet.

Ronnie James Dio återförenade i mitten av 2000-talet med sina forna vapendragare i Black Sabbath och började under namnet Heaven & Hell att turnera och även fila på en platta. Detta album släpptes i april 2009. De hann också med att släppa ett livealbum och en DVD.

Heaven & Hell headlinade Sweden Rock Festival 2009 och Dio hade planer på att ge sig ut på turné med sitt band Dio på vintern 2009, när han plötsligt och oväntat fick diagnosen cancer. Ikonen Ronnie James Dio blev 67 år gammal

LÅTAR:
1. Stand Up And Shout
2. Holy Diver
3. Gypsy
4. Caught In The Middle
5. Don't Talk To Strangers
6. Straight Through The Heart
7. Invisible
8. Rainbow In The Dark
9. Shame On The Night

ÖVRIGT:
Releasedatum: 20051017
Mediatyp: CD
Antal skivor: 1
Distributör: UNI
Label: Mercury
Ljud: Remastrad
EAN: 0602498309940
Ginzanr: 38602