Beskrivning

Flygdynastin Florman - Carl, Adrian och Bertil Florman Pionjärer i svensk flyghistoria, av Michael Sanz Flyghistorisk revy (se även min auktion med boken " På säkra vingar ABA under 20 års lufttrafik")

Årets flyghistoriska revy från Svensk flyghistorisk förening (SFF) handlar om den flygiska delen av familjen Florman, och då i huvudsak om Carl, Adrian och Bertil Florman. Det är nog få andra personer som har haft så stor betydelse för svenskt flyg som Carl Florman.

Han startade tillsammans med brodern Adrian AB Aerotransport (ABA) 1924. Ett företag som på allvar satte igång svenskt passagerarflyg och som senare blev till Scandinavian Airlines System (SAS). Han var också initiativtagare och förespråkare för svenska Flygvapnet som bildades 1926. Detta är inte bara en bok om familjen Florman, utan också den spännande historien om AB Aerotransport. De var också viktiga delar i AB Flygindustri i Limhamn och Aero Materiels flygskola.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier, övervägande i svartvitt men även några i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 302/215 mm
Ryggbredd ca 13 mm
Vikt ca 940 gram
Sidantal 192
Författare Michael Sanz
Förlag Svensk Flyghistorisk Förening (SFF)
Språk svenska
Utgivningsår 2015
ISSN 0345-3413

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 626983750

Visningar 50

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 23 mar 16:35

Flygdynastin Florman - Pionjärer i svensk flyghistoria

Utropspris

|0 Bud

105 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 776 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?