Beskrivning

Om luftkriget - Från luftballonger till systemflygplan, av Marco Smedberg

Boken är skriven för blivande officerare att användas vid taktikutbildning. Med utgångspunkt från dagens flygstridskrafter och luftvärn skildras både den materiella och den strategiskt/taktiska utvecklingen under 1900-talet. Fr.o.m. ballongerna för spaning/artillerieldledning och motmedlen, ballongkanonerna, via de båda världskrigens stridsflygplan och luftvärn fram till våra dagars högteknologiska system.

Författaren har i själva verket åstadkommit ett medryckande stycke militär flyghistoria som
exemplifieras och levandegörs genom skildringar av en rad enskilda luftslag under epoken, från bombningarna av London 1917till Desert Storm 1991. Vidare porträtteras flygaress och andra förgrundsfigurer i flyghistorien. Ämnets dignitet, det internationella perspektivet, de välskrivna texterna, den populärvetenskapliga vinklingen plus det utomordentliga bildmaterialet gör att boken kan läsas med behållning av alla som intresserar sig för flyghistoria.

"Om luftkriget vänder sig både till militär personal och till den breda allmänheten. Boken ger en innehållsrik läsning för den som är intresserad av flyg eller 1900-talets omtumlande historia."

"Jag vet att det finns många som vurmar för gamla militärflygplan. Och för alla oss blir det rena julaftonen varje gång man bläddrar i Marco Smedbergs bok."

Marco Smedberg är militärhistoriker, pansarofficer och ledamot av Kungliga
krigsvetenskapsakademien. Han har varit redaktör i tidskriften Militär Historia och skrivit flera böcker om krigskonstens utveckling, däribland Militär ledning (2001) och Vietnamkrigen (2008) och det moderna standardverket Första världskriget (2014).

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag (där omslaget har samma dekor som bokens pärmar) är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier, teckningar och kartor i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 265/203 mm
Ryggbredd ca 23 mm
Vikt ca 1100 gram
Sidantal 255
Författare Marco Smedberg
Förlag Page One Publishing
Utgivningsår 1998
Språk svenska
ISBN 91-7125-050-6

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 643 798 274

Visningar 27

Publicerad

AnmälSälj liknande

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också

Fre 13 sep 18:02

Om luftkriget - Från luftballonger till systemflygplan

Utropspris

|0 Bud

130 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 853 omdömen