Auktionen är avslutad.

Andy Warhol-stämpeln som förbluffar konstvärlden!

4 314 besökare
 • Slutpris 1 466 kr
 • Slutade 9 maj 09:34 Avslutad
 • Bud 53 st

Auktionen är avslutad

Vinnare: Art4sale
 • Frakt
  • Schenker (59 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Kort/PayPal
 • Om säljaren

Beskrivning

I november 1988 åkte jag till New York för att börja en ny karriär, min plan var att börja importera trådlösa telefoner som på den tiden kostade typ 4000 spänn hemma i Sverige. Den karriären gick sisådär och det här är troligen fel forum för att berätta den storyn.

I min jakt på de trådlösa telefonerna strosade jag runt i kvarteren i Greenwich Village och hamnade slutligen i en butik som hette, Klear Copy Design Rubber Stamps som låg på 55 Seventh Avenue South, nedanför Bleecker Street.

Jag kom snabbt i samspråk med ägaren, Lionel Santana som stod bakom disken och karvade och tillverkade gummistämplar. Han plockade fram och visade mig stämpeln och berättade att en assistent till Andy Warhol"The Factory", två år tidigare hade beställt den, men efter Andys död i februari 1987 sen inte hämtat ut den. Stämpeln var tänkt till att användas som signatur på olika verk, men kom aldrig till "The Factory", eller Andys hand. Nu idag är den i min ägo då jag fick den för en billig slant av Lionel som mest verkade glad över att bli av med den.

Jag har själv använt den och stämplat med den i min atelje, men har inte förfalskandet i mig som jag känner. Nu ligger den mest bara i vägen här, så kände att det var dags att göra mig av med den, kanske få en hacka och göra någon annan lycklig. Det är en möjlighet som inte får missas om man råkar ha det minsta lilla intresse för Andy Warhol, modern konst, pop art eller gummistämplar!!

Jag har mailat runt till olika experter och bland annat fått svaren:

”Det är självklart jätteintressant. I orätta händer skulle den ju vara farlig...”

- Sveriges ledande expert på Andy Warhol.

”Rolig historia…”

- Specialist Modern konst & grafik, Bukowskis

”I received your request for information from the Warhol Museum. Unfortunately, the Museum does not authenticate or appraise Warhol photographs, artworks, signatures, or ephemera. We recommend you reach out to Sotheby's or Christie's auction houses for authentication and additional information”

- The Warhol, Pittsburgh