Beschrijving

Vertaald door

Grön Mizuna
Mizuna är en grönsak som ser ut som vissa typer av sallat, typ rucola, men de mörkgröna och glänsande bladen på denna växt ser mycket finare ut. I länderna i Västeuropa och Nordamerika, är det en av de mest uppskattade ingredienserna. Den kan tillagas på olika sätt - rå, i sallader, soppor, ångad eller stekt. Ett idealiskt tillskott till grönsaker, fisk, fågel och annat kött. På de bästa restaurangerna används den som en av ingredienserna i köttfyllning, samt som tillskott till skaldjur.
Tät och snabbväxande, asiatisk kålväxt. Dekorativt fransade, gröna blad med mild, söt kålsmak. Lättodlad och anspråkslös, kan med fördel även krukodlas inomhus under hela året.

Förkultiveras i såjord inomhus eller i växthus maj-juni. Transparent täckning försedd med lufthål, alternativt lufta regelbundet. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås direkt på friland i juni-juli. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Fiberduk skyddar mot skadeinsekter. Skördas efterhand.

Obs! Alla fröer packas i zip påsar som också innehåller bild och såbeskrivning på respektive växt.
Besök gärna mina övriga auktioner/butik. Jag sampackar alltid och har EN fraktavgift oavsett hur många fröpåsar du köper. Du får dessutom en extra fröpåse i bonus om du köper 5 st. och två om du köper 10 st. osv som går i samma tema som dina köp.

Item nr. 574810302

Aantal keer bekeken 438

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Sallat/ Grön Mizuna, kan odlas i kruka, 100 frö

Prijs

SEK 15

Stenros

Flen, Zweden

5.0

Stenros

Geverifieerd

Top verkoper

3 734 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?