Beschrijving

Vertaald door

CENTRALEUROPAS HISTORIA

av Kristian Gerner

Natur & Kultur förlag 1997.

Inbunden med skyddsomslag i gott skick, bruksspår på omslaget, bok i gott skick.

Centraleuropas historia är en brett upplagd skildring av regionens historia ur ett allmänt europeiskt perspektiv. Kristian Gerner analyserar politik, ideologi och ekonomi i Centraleuropa under tusen år, från det regionen kristnades och fram till våra dagar.

De länder som tas upp avgränsas med utgångspunkt i de nuvarande staterna Polen, Slovakien, Tjeckien och Ungern, men boken behandlar även de områden som tidigare ingått i dessa stater men nu ligger i andra länder. Tonvikten ligger på vad som är gemensamt för detta område mitt i Europa och ger det dess särskilda identitet.

Genom hela boken jämför Kristian Gerner utvecklingen i Centraleuropa med den i Västeuropa och diskuterar beroenden, likheter och olikheter. Tyskarnas och judarnas historiska roll i Centraleuropa fokuseras särskilt. Senare generationers tolkning av tidigare skeenden ägnas stor uppmärksamhet liksom hur de historiska myterna återkommer i konst, litteratur, teater och film och hur dessa myter används för ideologiska syften. Den historiesyn som vägleder politiker och andra medborgare i dagens Centraleuropa ges också en kritisk granskning.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Item nr. 604350127

Aantal keer bekeken 168

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

CENTRALEUROPAS HISTORIA Kristian Gerner 1997

Prijs

SEK 190

Haldins_Hylla

Mönsterås, Zweden

5.0

Haldins_Hylla

Bedrijf

Top verkoper

15 233 beoordelingen

Lees recensies

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?