Beschrijving

Vertaald door

Vas, gul snidad lack. Kina, 1941–1969
Vasen är i utmärkt skick.

En vas gjord av gul kinesisk snidad lack med traditionellt orientaliskt drakmotiv är ett slående exempel på kinesisk dekorativ och brukskonst från mitten av 1900-talet.
Lackträdsaft är en naturlig polymer som praktiskt taget inte förstörs av lösningsmedel, syror och alkalier, är motståndskraftig mot fukt, fukt och hög temperatur och kännetecknas av hållbar polering.
Tekniken för att tillverka produkter från gul snidad lack är extremt arbetskrävande: lack appliceras på en mässingsbas (upp till 300 lager). En ritning appliceras på den resulterande produkten, från vilken mästaren, med en vass mejsel, skär ut fantastiska landskap och genrescener som har en nästan skulptural effekt.
Den extremt noggranna processen att skapa sådana föremål, som krävde en oklanderligt trogen hand, bestämde deras höga kostnad, vilket, från början av produktionen av produkter från gul snidad lack, gjorde dem till en lyxvara, ett tillbehör för det kejserliga hovet, adelns och rikas hus. Sådana produkter uppfattades som riktiga smycken och var särskilt populära bland den kinesiska adeln. H-19,5 cm

Item nr. 633540757

Aantal keer bekeken 120

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Za. 25 mei 20:22

Kinesisk vas

Definitieve prijs

|

SEK 300

Veiling is afgelopen

27Jessica.O won de veiling

Kudrik

Storvreta, Zweden

5.0

Kudrik

Geverifieerd

Top verkoper

146 beoordelingen

Meer van deze verkoper

Meer uit dezelfde categorie

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?

Anderen vinden het ook leuk