Beschrijving

Vertaald door

Handgjord halsband med silver hänge och äkta agat stenar.
Storlek : Ca 27 cm

Agat är en vacker och fascinerande sten som har använts i många århundraden för att tillverka smycken, dekorativa föremål och konstverk. Stenen är känd för sina olika färgvariationer och unika mönster, vilket gör den till en populär val för både samlare och smyckesdesigners.

Agat tillhör kvartsfamiljen och kan hittas i olika delar av världen, inklusive Brasilien, Uruguay, Indien, Australien och USA. Stenen är känd för sin karakteristiska bandade struktur, där olika färglager bildar band eller ränder genom stenen. Dessa band kan variera i färg från mjuk rosa och lila till jordnära nyanser av brun, grön och grå. Det finns också agater som är helt genomskinliga eller har en mjölkig och opak yta.

En av de mest intressanta egenskaperna hos agat är dess förmåga att producera olika mönster och effekter, beroende på hur den skärs och poleras. Denna sten har använts för att skapa allt från strimmiga mönster till virvlande cirklar och abstrakta former. När agat används i smyckestillverkning kan stenen bearbetas till olika former, såsom slipade cabochoner, bollar, pärlor eller skivor för användning i hänge, ringar, armband och örhängen.

Agat anses också ha en symbolisk betydelse och har associerats med olika egenskaper och krafter. Det sägs att agat kan ge stabilitet och harmoni, och att den kan ge styrka och mod till sin bärare. Stenen anses också ha helande egenskaper och sägs främja balans och lugn i sinnet.

Utöver dess estetiska och symboliska värde har agat också en rad användningsområden inom den vetenskapliga och andliga världen. Agatkristaller används ofta inom geologi för att studera bergartsformationer och mineralstrukturer. Inom andlighet och alternativ medicin används agat ibland för att förbättra meditation och healing, och sägs främja harmoni och energibalans.

Sammanfattningsvis är agat en vacker och mångsidig sten med unika färg- och mönstervariationer. Dess estetiska, symboliska och funktionella egenskaper har gjort den till en älskad sten inom smyckestillverkning, konst och andlig praxis. Oavsett om det används för att skapa en vacker hänge eller som ett verktyg för meditation och healing, fortsätter agat att fascinera och locka människor över hela världen.

Se bilder för egen kvalitetsbedömning.
  • Om du vill säkra leveransen, maila mig efter auktionens slut och begär REK.*vid köp av ett eller flera objekt överstigande 500 kronor utgår alltid REK.
  • Vänligen ingen avhämtning försändelser sker endast via Posten.
  • Den normala leveranstiden är 1-6 arbetsdagar inom EU och 8-10 arbetsdagar till övriga delar av världen.
Lycka till!
Rosi.

MISSA INTE ÖVRIGA AUKTIONER/ANNONSER.

Item nr. 603094301

Aantal keer bekeken 368

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Unik handgjord halsband med silver hänge och äkta agat stenar

Prijs

SEK 999

rosi.

Borås , Zweden

4.9

Geverifieerd

Top verkoper

1 108 beoordelingen

Lees recensies

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?