Beschrijving

Vertaald door

Senatorn av Lars Gyllensten (Delfinserien D174)

Format: Pocket
Språk: Svenska
Utgiven: 1965
Förlag: Aldus/Bonniers, En Delfinbok
Omslag: Acke Janson
Antal sidor: 207

Det värsta och obehagligaste, det som gav den största otryggheten, var att senator Antonin Bhör inte riktigt förstod vad han gjort för fel, eller vad han uraktlåtit att göra, eftersom han fäått uppmärksamheten riktad på sig.

En släng av hans gamla malaria, en tillfällig indisposition borde inte vara tillräckligt skäl att sända honom bort på denna resa. Men en uppmaning från Treblinka var en order. Han hade bara att lyda.

På denna resa i ett okänt land utsätts Antonin Bhör för frestelser i en ung hisspojkes skepnad. Han möter en kvinna, Elisabeth, som med sina orimliga krav på ärlighet och medvetande tvingar honom att själv ta ställning. Och han återvänder att svara inför Treblinka.

Som i en mardröm rör sig huvudpersonen, senator Antonin Bhör i Lars Gyllenstens "bildningsmelodram". Den är en analys av individen och gemenskapen och ett inlägg i den tidsdebatt som sysselsatt sig med trolösheten kontra troheten. "Att öppnas för det levande, det är att öppnas för det trolösa och föränderliga", formulerar Elisabeth det. Upproret är också markerat mot likformigheten, tyranniet i den auktoritära stat, som Treblinka representerar. I Lars Gyllenstens intelligenta framställning blir berättelsen om senator Antonin Bhör en bok av det sällsynta slag, som fortsätter att leva och verka i sin läsare.

Skick
I fint läst skick. Gulnad inlaga.

Betalning
Betalning ska ske inom 3 dagar efter avslutad auktion. Om du behöver invänta lön, barnbidrag, pension m.m. så hör gärna av dig.

Frakt
Se gärna mina andra auktioner, jag samfraktar gärna. Vid fler vunna auktioner skriv till mig så väger jag alla varor och ser vad frakten blir innan betalning.

Leverans
Packas noga och skickas spårbart. Ansvarar ej för postens slarv. Varan skickas inom 3 arbetsdagar efter betalning. Erbjuder avhämtning om du vill slippa fraktkostnad.

Item nr. 633660768

Aantal keer bekeken 20

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Di. 18 jun 21:09

Senatorn av Lars Gyllensten (Delfinserien D174)

Prijs

SEK 50

Tillvarataga

Vällingby, Zweden

5.0

Tillvarataga

Geverifieerd

Top verkoper

250 beoordelingen

Lees recensies

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?