Beschrijving

Vertaald door

Tidningen Husmodern från 1948.

Reportage: Tranås har förvandlats från en småländsk möbelmetropol till ett skandinaviskt pälscentrum. Allt fler pälsar tillverkas i Tranås. Nu har en stor pälsutställning ägt rum och Husmodern kan visa upp de senaste modellerna. Mässan ägde rum på Djurgården i Stockholm. Doris Stille är Sveriges enda kvinnliga körsnär. Hon är på bild och visar upp pälsar. Direktör i Tranås är Fritz Lundberg. Han basar över det hela och han är på bild.

Reportage: Författaren Amelie Posse skriver om sitt eget liv. Hon skriver om det slottsliknande huset Lickow i Tjeckoslovakien som hon brukar bo i. Bild på Lickow utvändigt och invändigt. Bild på sönerna Slavo Brazda och Jan Brazda.

Reportage: Professor Gustav Sandelin intervjuas om kvinnliga präster. Han tror inte att man i all evighet kan utestänga kvinnor från prästyrket. Tvärtom så har många kvinnor en naturlig fallenhet för prästerskapet, tycker Gustav Sandelin. Margot Fridell är korrespondent. Hon svarar också vad hon tycker om kvinnliga präster. Kyrkvärdsmorn i Grödinge, Elsa Pettersson intervjuas också i frågan. På bild: Scoutchefen Elsa Cedergren, radikalt kristna Ester Lutteman och teologen Margit Wohlin.

Reportage: I byn Erkheikki i Tornedalen utanför Pajala finns Svante Snells gård, byggd i Tornedalsstil. Bild på Svante Snells gård. Här bildades Sveriges första avdelning av Jordbrukarungdomens förbund.

Reportage: Birgit Holtsmark har varit i Amerika. Där har hon bekantat sig med husmödrarnas tillvaro. Många kvinnor i USA har rena drömkök! Birgit Holtsmark beskriver de fantastiska köken i Amerika. Hon vill också tillbakavisa myten att amerikanska män skulle vara så mycket mer charmerande än de svenska. Svenska män behöver upprättelse, tycker hon. Det mesta är fruktansvärt dyrt i mataffärerna i USA. Chockerande dyrt, tycker hon.

Reportage: Marie af Trolle är född i Kanada men hon bor i Sverige. Nu bjuder hon in tidningen till sin våning och visar upp sina vackra kläder. Hon köper sina klänningar på Ateljé Inkina. Hennes dotter heter Vivi af Trolle och även hon finns på bild.

Reportage: Man behöver inte åka till Amerika för att hitta ett drömkök. Fru Ingeborg Stille har varit i Sydafrika och med sig därifrån tog hon olika köksdetaljer. Nu visar hon upp sitt kök på bild. Det verkliga underverket är ett amerikansktillverkat kylskåp! Hon har också ett torkskåp!

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Item nr. 579596294

Aantal keer bekeken 779

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Husmodern 21 1948 Doris Stille, Marie af Trolle, Ingeborg Stille, Erkheikki

Prijs

SEK 99

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

387 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?