Beschrijving

Vertaald door

Veckotidningen Såningsmannen från 1940.

Reportage: Såningsmannen har lyssnat på tyska radioutsändningar under kriget. Nu återger man vad som rapporteras i Nazityskland under kriget. Det som bland annat förbluffar är hur dyrt det här kriget är och hur många miljoner som öses in i militären.

Artikel: I Gårdskär utanför Älvkarleby bor 96-årige fiskaren Anders Öström. Tidningen berättar om hans liv och publicerar en bild på honom. Han föddes 1846 och han minns än idag hur enkel och fattig maten var som han fick på den tiden.

Artikel: Ingrid Wäringtoft hyllas med en bild och en artikel i tidningen. Hon är 15 år och kommer från Stockholm. Trots att hon bara är 15 år har hon redan tagit studenten! Hon har klarat av terminerna mycket fortare än sina kamrater. När hon fyller 16 ska hon börja studera juridik vid universitet. Vilken fantastisk flicka!

Artikel: Tidningen publicerar en bild från en konfirmation inuti Moheda kyrka nära Alvesta. I texten berättar man om Moheda kyrka

Artikel: Johanna Wadlund från Österbybruk hyllas med en bild i tidningen. Hon är änkefru och 85 år. Hon har fostrat fyra barn varav ett har dött. Hon har levt ett hårt liv men aldrig någonsin har någon hört henne klaga. Hon har alltid ställt upp!

Artikel: Verner von Heidenstam är död. Nu hyllar Såningsmannen hans minne genom att berätta om hans liv och hans hem Övralid.

Bild: I Fröskelsås, vid Östringsryds ägor i Kråksmåla socken utanför Kalmar växer ett ståtligt träd som väcker mycket beundran. Tidningen publicerar en bild på trädet. Det har blivit fridlyst eftersom det anses märkvärdigt. Här beskrivs var någonstans trädet kan beskådas.

Bild: Sven Loman är 11 år och ett föredöme bland pojkar. Nu hyllas han med en bild. Sven Loman kommer från Övre Gärdsjö och byn Ingels där, inte långt från Rättvik.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Item nr. 624316065

Aantal keer bekeken 156

gepubliceerd op

RapporteerVerkoop soortgelijk product

Winkel

Såningsmannen 22 1940 Ingrid Wäringtoft, Sven Loman, Johanna Wadlund

Prijs

SEK 109

Cynosure

Uppsala , Zweden

5.0

Geverifieerd

Top verkoper

383 beoordelingen

Lees recensies

Koop meer en bespaar op verzendkosten

Gecomb. verzending

3 dagen

Meer uit dezelfde categorie

Meer van dezelfde winkel

Anderen vonden het ook leuk

Vergelijk definitieve prijzen

Hoeveel is het waard?