gammalt_o_nytt
Butik Lidköping • Reg. september 2016

Butiksinformation och köpvillkor

Gammalt & nytt

Ja det är precis som det låter, en salig blandning av gammalt o nytt. Noga utvalt av oss, särskilt för dig. Vi tror att det är just i mötet mellan gammalt och nytt som magi uppstår, och det som gör ditt hem både personligt och hemtrevligt. De där sakerna som gör att ditt hem blir just ditt och inte likt någon annans - gamla grejer med historia.
Vi blandar modern nordisk design med utvald vintage, antik och second hand.
Vi gillar ombonade hem, där man får en känsla av att livet pågår.

På Tradera hittar du främst vårt gamla sortiment i butiken, men vi lägger också ut utvalda produkter på auktion, där du har chans att göra riktiga fynd!För oss är det viktigast att du som kund känner dig trygg med att handla hos Gammalt & Nytt och att du känner dig fullt nöjd med ditt köp. Vi garanterar att alltid försöka lösa alla frågor och eventuella problem på det sätt som blir bäst för dig. 

Tänk på att alla våra varor är begagnade om inte annat anges. Bruksspår kan finnas på alla varor. Vi försöker dock ge en så korrekt beskrivning som möjligt av varan, men vi är människor som jobbar här och kan ibland missa något. Bilderna ska alltid ses som en del av objektsbeskrivningen. Vi kan tyvärr inte alltid garantera att våra bilder återger exakta färgnyanser. 

- Betalning inom 3 dagar efter köp.
 - Betalningsanvisningar finns i vinnarmailet. Vi använder Traderabetalning, du som köpare kan välja att betala med Swish, kort, PyaPal eller Paynovas fakturalösning (med utökat köpskydd).
 - Läs objektbeskrivningen noga och se även bilder för skick.
 - 14 dagars ångerrätt, läs mer nedan

Frakt och leverans
 -Vi tillämpar samfrakt. Som köpare betalar du endast frakt för den vara i ordern med högst fraktpris. Gäller objekt till fast pris, ej auktion, då återkommer vi med total frakt. Gäller auktioner som går ut inom 24 timmar.
 -Vi skickar i första hand med MILJÖFRAKT! Det innebär några kronor extra i fraktkostnad men säkerställer att ditt paket fraktas på ett mer miljövänligt sätt.
 -Vi skickar med DHL, Schenker eller PostNord. Vi har hämtning av paket mån-tor. Har du önskemål om transportör kontakta oss innan eller i samband med ditt köp så försöker vi lösa det på bästa sätt.
 - Det tar 1-2 dagar innan din order är behandlad och färdig för att skickas.
 - Leveranstid 2-5 dagar
 -Du får ett separat mail med kollinummer där du kan spåra din försändelse.
 -Vi packar noga och tar ansvar för din försändelse fram till utlämningsstället. Vi värnar om miljön och återanvänder förpackningar. I dagsläget gör vi dock av med mer förpackningar än vi får in.
 -Om din försändelse inte kan delas ut aviseras du i första hand via sms, i andra hand via den mailadress som du uppgett i samband med köpet. Kontrollera att dina adressuppgifter på Mitt Tradera stämmer
 -För ej uthämtade paket debiterar vi 350 kronor för att täcka våra kostnader. Ej uthämtat paket räknas ej som nyttjande av ångerrätten. Liggtid för försändelse hos ombud är 14 dagar. Vid specialleverans som Dhl Home Delivery faktureras faktisk kostnad vid ej uthämtat paket. Vi förbehåller oss rätten att lägga ut en vara till försäljning på nytt efter 14 dagar från mottagen retur.

Ej genomförd bindande budgivning
 Vid ej fullföljd bindande budgivning faktureras 49 kr ink moms i hanteringsavgift.
 Vi förbehåller oss rätten att lägga ut en vara till försäljning på nytt om den, trots påminnelser, är obetald 14 dagar efter auktionsavslut.

Ångerrätt
 Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att du ska kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Det är på kundens ansvar att varan kommer fram till oss i det skick som kunden fick den. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som kund som står för returkostnaden. Varan får ej returneras till oss mot postförskott.
 Obs: Vid utnyttjande av ångerrätt står du för den faktiska kostnaden för returfrakt.
 Godset måste vara oss tillhanda inom 14 dagar från det att ångerrätt överenskommits.
 Här hittar du Konsumentverkets ångerblankett.