Köpvillkor

När du handlar av Plantanica så får du ett mail från Tradera med alla betalningsuppgifterna i.
Vi skickar även ut ett separat mail från säljverktyget Sello med alla betalningsuppgifterna till dig.
Vanligtvis skickar vi mail inom 24 timmar. Får du inget mail så titta så det inte har fastnat i ditt spamfilter / skräppost.
Du får  ett bekräftelse mail från oss när vi har emottagit betalningen från dig och vi mailar när vi skickat iväg dina varor så du vet när de kommer.

När du genomför ett köp hos Plantanica har du läst och godkänt våra köpvillkor.
Alla beställningar är bindande och skall betalas av köparen.

Priser
Alla priser anges i SEK inklusive moms (25%)

Betalning
Förskottsbetalning inom 10 dagar. Inga varor skickas förräns betalningen har inkommit

Swish 123 369 94 93
Bankgiro 630-0545
Vid bankgirobetalning tar det ca 2 dagar innan betalningen har registrerats på  kontot så vi kan se vem som har betalat.

Leverans / Leveranstid

Leveranstiden är vanligtvis ca 2 - 7 dagar efter erhållen betalning.
Frö och vissa mindre produkter skickas med posten som brev / skrymmande brev.
De flesta växter och övriga produkter skickas med DHL ServicePoint.I frakten ingår emballage och omkostnader. 

Leverans av växter
De flesta växter skickas utan kruka och jord, detta för kunna packa och skicka växten på bästa sätt. När du beställt levande växter är det viktigt att du hämtar ut paketet så snart som möjligt och planterar växten / sätter sticklingen på rotning så snart som möjligt.

Alla  såråd för fröer finns att läsa på Plantanicas butik här på Tradera och på plantanica.se

Ångerrätt

Ångerrätten gäller för köp över 400 kr (inklusive moms). Ångerrätten (ångerfristen) gäller under 14 dagar och gäller från och med att du emottog varan eller del av den. Du skall skriftligen via mail meddela oss att du ångrar ditt köp.Skicka inga varor i retur förräns du har kontaktat oss och fått bekräftelsemail från oss. Ångerrätten gäller ej för varor som snabbt kan försämras (ångerrätten gäller ej levande växter så som sticklingar och småplantor). Vid nyttjande av ångerrätten och retur av varor är köparen skyldig att returnera varan i gott skick och köparen står för returkostnaden.  Återbetalning sker till köparens bankkonto inom 30 dagar från det att Plantanica emottagit returen av varan.  Observera att en en outlöst försändelse inte är någon retur. För att kunna utnyttja ångerrätten så skall köparen ha hämtat ut varan och därefter kan den utnyttja sin ångerrätt.

Reklamationer

Om paketet är skadat när du hämtar ut det hos fraktombudet gör du en reklamation direkt hos fraktombudet. Om någon vara är skadad när du öppnar paketet skall du kontakta oss via mail och göra en reklamation till oss. Därefter ersätter vi dig på lämpligt sätt, antingen genom en ny likvärdig vara eller pengarna tillbaka.  

Köparen kan ej reklamera en växt som tagit skada / dött pga av att köparen har väntat med att hämta ut sitt paket. Paket med levande växter skall hämtas ut direkt hos fraktbolaget för att undvika att växten tar skada. Plantanica lämnar ingen garanti för hur du lyckas med din stickling / växt efter att den levererats hem till dig.

Reklamationer skickas till:

Plantanica
Ry 1
432 66 Veddige

Outlösta försändelser

För outlösta paket och försändelser som kommer i retur till oss debiterar vi kunden en avgift på 250 kr (inklusive moms). Vanligtvis så skall försändelser hämtas ut inom 14 dagar hos fraktombudet, efter det går de i retur till oss.

 

Bilder

Det är inte tillåtet att kopiera och använda våra bilder. De flesta bilderna är Plantanicas egna / eller dess leverantörer och samarbetspartners eller är köpta bilder. Undantaget är vissa bilder som används under Creative Commons Public Domain CC0.

Övrigt

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel. Vi kan inte garantera att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm och upplösning. Vi reserverar oss för att en växt eller frösort ej är korrekt namnad eller har det senast publicerade namnet. Reservation för slutförsäljning av vissa produkter.


Vi följer distanshandelslagen.
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Plantanica är godkänd för F-skatt