Beskrivning

15 frön av Borstnejlika En- och Tvåfärgad Mix.
Borstnejlika Enfärgad och Tvåfärgad Mix, Dianthus barbatus, är en tacksam tvåårig växt - första året kommer blad och året efter blommar den. Stadiga stjälkar pryds av stora samlingar med små fyllda blommor i nyanser av lila, rosa, röd, purpur och vit. Den självsår sig, så man har den kvar om man en gång planterat in den i trädgården. Lättodlad klassisk sommarblomma, mormorsväxt. Den svagt doftande borstnejlikan pollineras både av dag- och nattfjärilar. Den bästa fjärilsväxten bland trädgårdens nejlikor.
Mycket hållbar och härligt doftande snittblomma. Borstnejlikan är anspråkslös och sår sig själv då den trivs. Den sprider sig även med hjälp av sin jordstam och bildar snabbt stora matt-lika bestånd. Bäst blommar den dock om den odlas som 2-årig. Den trivs i kalkhaltig jord.

Maila gärna vid frågor.

Odlingsråd:
Såtid: förodla i april-15 maj eller direktså maj-15 juni och augusti-november.
Sådjup: 0,5 cm.
Plantavstånd: 20 cm.
Radavstånd: 20 cm.
Höjd: 40 cm.
Blommar: juli, augusti och september.
Livslängd: Tvåårig.

Förodla: i april-15 maj för utplantering i maj-juni efter sista frost. Så glest i fuktad såjord. Plantera om småplantorna en per kruka i gödslad jord när de är stora nog att hantera. Ställ dem ljust och svalt. Plantera ut när risken för frost är över.

Direktsådd: i maj--15 juni och augusti-november direkt på växtplatsen i vattnad och förberedd bädd. Då blommar plantorna nästa år.

Objektnr 300849366

Visningar 8 331

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Borstnejlika En- och Tvåfärgad Mix 15 frön

Pris

15 kr

citronchoklad

Väddö, Sverige

5.0

citronchoklad

Verifierad

Toppsäljare

6 861 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?