Beskrivning

Imponerande plymer av gräs som kan bli upp till två och en halv meter höga. Pampasgräset gör sig finast längst bak i rabatten eller i ensamt majestät, som en solitär som drar blickarna till sig. Gräset är perennt (härdighet C), men det är bara i södra Sverige som det klarar vintern utomhus. Helst bör man krukodla pampasgräs och sedan förvara krukorna frostfritt under vintern.
Förodla inomhus i såjord i januari-april. Fröna är ljusgroende: Fukta jorden före sådd och tryck endast lätt ned fröerna på ytan. Täck sådden med gladpack som du gjort luftningshål . Placera ljust och svalt efter groning. Utplanteras, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Vintertäcks. Vänta med att klippa ner gräset till sen vår.
Påsen innehåller omkring 1040 frön (0,2 g).
Grobarhet i laboratorietest: 83%

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Påsen med dessa frön väger lite mer än vanligt. Därför kan portot bli lite högre än normalt.

Objektnr 622923918

Visningar 544

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Pampasgräs ’Pampas Plume Pink’ högt perent gräs med magiska vippor!

Pris

36 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 678 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?