Beskrivning

Glänsande purpurlila och stora blad. Det här är en riktigt vacker basilika, som gör sig så fint i sallader och till garnering, men också i traditionella rätter som pastasåser. Sorten har premierats med utmärkelsen All America Selection. Smaken är något stark och pikant, för de tillfällen du vill att det ska smaka mycket basilika. Många planterar också denna basilika i rabatter tillsammans med ettåriga , gärna ätbara, blommor: ringblomma, tagetes och indiankrasse. Eller kanske i en potager?

Förodla imomhus i såjord i februari-maj. Fukta jorden och tryck lätt ner fröna på jordytan. Sätt fast gladpack som du gjort luftningshål i runt sådden och ställ varmt.Utplantera på skyddat läge, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Kan också odlas under växtbelysning året om.

Påsen innehåller omkring 325 (0,5g) certifierade och spårbara ekologiska frön märkta med EU-märket för certifierade ekologiska produkter, det så kallade EU-lövet.

Organic Way är en ny serie ekologiska fröer där man satsat på att utveckla särskilt sjukdomsresistenta sorter som också ger hög avkastning. Fröportionerna är väl tilltagna.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som avslutas inom maximalt tre dagar. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med de här fröna väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Objektsnr 513839769

Visningar 808

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Eko basilika 'Dark Opal'. Prisbelönt sort med aromatisk smak.

Pris

25 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 618 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?