Beskrivning

Yellow Cream Alpine jordgubbsfrön är lite lättare att starta än vissa andra. Starta fröna inomhus så tidigt som i december och transplantera utomhus en vecka efter ditt senaste genomsnittliga frostdatum.Det är runt den första eller andra veckan i april. Med denna typ av försprång kommer växterna att producera frukt under det första året. Yellow Cream har den härliga avlånga formen av alpina typer, men med gul hud och kött och otrolig sötma. Växterna är lågväxande, men mycket produktiva, även i behållare. Fröna kan också sås senare på året, men planerar att skörda bär från det andra året av tillväxt och framåt.

Gulvita stora, söta bär som mognar tidigt på säsongen och sedan forsätter ge skörd länge. Färgen ska göra att fåglarna missar de välsmakande bären. Bildar praktiskt taget inga utlöpare.

Förodla inomhus i såjord februari-april. Täck eventuellt fröna med ett ytterst tunt lager perlit eller sand. Plantera ut, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Kan även sås direkt på friland maj-juni.Påsen innehåller cirka 200-320 fina frön

Grobarhet i laboratorietest: 80%

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar i princip alla. Samfraktar gärna upp till tio fröpåsar för ett normalporto. Påsen med de här fröna väger dock lite mer än vanligt. Därför kan portot bli lite högre än normalt.

Objektsnr 514588059

Visningar 1 218

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Smultron 'Yellow Cream' den gula färgen lurar fåglar

Pris

29 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 617 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?