Beskrivning

Pålitlig spenatsort med stora runda blad. God resistens mot spenatbladmögel och stocklöpning. Medeltidig sort, som inte går så lätt i blom. Sorten passar bra att skörda både som babyleaf och vanlig spenat. Lämplig för såväl vår- som höstodling.

Organic Way är en ny serie ekologiska fröer där man satsat på att utveckla särskilt sjukdomsresistenta sorter som också ger hög avkastning. Fröportionerna är väl tilltagna.

Sås direkt på friland när jorden reder sig. Sådjup: 1-2 centimeter. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under tiden som fröna gror. Så i omgångar med 2-3 veckors mellanrum, men gör ett uppehåll från mitten av juni till mitten av juli då spenat lätt går i stock under sommaren. Bladen skördas efterhand. Du kan också så fröna i september för övervintring.

210-270 certifierade och spårbara ekologiska frön märkta med EU-märket för certifierade ekologiska produkter, det så kallade EU-lövet.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum.

Objektsnr 515633188

Visningar 814

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Spenat Matador' Stora blad!

Pris

25 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 617 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?