Beskrivning

5 frön av Kapkrusbär Golden Berry Physalis.

Kapkrusbär Golden Berry, Physalis peruviana, har läckra välsmakande bär med ett pappersliknande hölje runt om. Man kan äta dem som de är eller använda till sylt och gelé. Den får gula trumpetblommor med purpursvart teckning.
Bäret är moget när bäret är gult och höljet är ljusbrunt. Om frukterna inte hinner mogna ute kan de skördas halvfärdiga och mogna vidare inomhus. Om bäret är kvar i höljet kan det förvaras i 1-2 månader.

Kapkrusbär är tvåårig. Den ger frukt redan första året men kan övervintras och ge skörd även andra året. Övervintras ljust och runt 10-15 grader. Tas in innan första frosten och kan beskäras om den är stor och yvig. Den kan också beskäras lite till våren när den ska igång igen.

Maila gärna vid frågor.

Odlingsråd:
Såtid: förodla februari- mars.
Sådjup: 0 cm.
Plantavstånd: 45 cm.
Radavstånd: 45 cm.
Höjd: 75 cm.
Skörd: juli, augusti och september.
Livslängd: Tvåårig.

Förodla: så inomhus i såjord i februari-mars, tryck endast lätt ner fröet på yta som fuktats innan. Håll jorden fuktig. Täck sådden med klar plast med lufthål i. Placera i 22-25°C. Efter groning 18-20°C och ljust. Plantera om i större krukor när plantorna är stora nog att hantera ca 5 cm höga. Vänj plantorna gradvis vid utomhusklimatet när frostrisken är över. Vattna väl och håll ogräsfritt.

Objektnr 574749190

Visningar 1 728

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Kapkrusbär Golden Berry Physalis 5 Frön

Pris

16 kr

citronchoklad

Väddö, Sverige

5.0

citronchoklad

Verifierad

Toppsäljare

6 851 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?