Beskrivning

Skärgårdsöar och fiskekobbar. Natur, bygd och näringsliv. Del 1. Norra skärgården genom tiderna, av Bertil Hedenstierna

Mycket har skrivits om Stockholms skärgård genom tiderna. Nog har det funnits stoff - tänk bara vad över 24 000 öar, holmar och skär kan rymma inom alla kunskapsområden! Strängt taget är ämnet outtömligt, vilket väl förklarar varför det aldrig tidigare har skrivits någon heltäckande bok om Stockholms skärgård. Med Bertil Hedenstiernas Skärgårdsöar och fiskekobbar föreligger emellertid en bred skildring, som behandlar skärgården från Arholma i norr till Landsort i söder.

Boken belyser geologi, historia, näringsliv, bebyggelse och trafikförhållanden. Inte minst har de kulturgeografiska aspekterna lyfts fram, vilket ger en djupare dimension åt skärgårdslandskapet - detta stockholmarnas fantastiska fritidsområde. Samtidigt som boken genom sin faktarikedom fungerar som uppslagsbok och handbok är den också en rolig och vacker presentbok. Genom sitt intresseväckande innehåll och rika bildmaterial i färg och svartvitt ger den många underhållande inblickar i skärgårdslivet genom tiderna.

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick med endast ett mycket ringa slitage på omslagets kanter. Den är rikligt illustrerad med fotografier, teckningar, skisser och kartor i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 245/175 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 810 gram
Sidantal 255
Författare Bertil Hedenstierna
Förlag Rabén & Sjögren
Språk svenska
Utgivningsår 1991 (första upplagan, tredje tryckningen)
ISBN 91-29-59261-5

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633 823 893

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 28 maj 18:22

Skärgårdsöar och fiskekobbar - Del 1. Norra skärgården genom tiderna

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 818 omdömen