Beskrivning

Komplett borg-modell från 1984 i unikt slitet skick (bitarna är av rätt årtal och färg i grunden - de är inte nygrå, se nedan) med bonus. Främst tänkt för lek eller som konstverk.

Kallades även Castle Lion, eller Kungens slott på svenska. Det är Legos största borg sedan den gula från 70-talet (har kommit större efter denna) och kom med 12 riddare och vakter med vapen, plus fyra hästar.

Vi skickar med fyra extra soldater med vapen plus en splitter ny lejonriddare (se bild 9) som bonus. Alla vapen finns, alla riddare till häst har plym i rätt färg, men inga extraplymer. Några av figurerna är slitna eller mycket slitna. Detsamma gäller en del av bitarna.

Det lite roliga med den här är att den har lekts med rätt mycket och sedan satts ihop och ställts på en hylla i solsken några år. Många bitar var nästan bruna av solen så vi försökte fixa det värsta av det genom att bleka med ett visst ämne och solsken. Precis när vi hade satt ut allt i en balja i solen gick dock solen i moln ... i en månad. Så bitarna fick stå där tills det kom sol. Vilket var dumt, för under tiden reagerade det bruna lagret på bitarna och föll helt enkelt av. Andra bitar klarade sig bättre och fick ungefär rätt färg igen, men vi vet nu att det är meningslöst att sätta ut sådant om det inte finns sol. =)

Trots misslyckandet satte vi ihop borgen (och en borg till som vi har kvar) och tyckte att det blev en intressant steneffekt (se bild 7 - den borgen som vi behåller har samma unika färgskiftningar). Så ta det för vad det, antingen en slit-den-med-hälsan-leksak med extra gubbar - perfekt för lek - eller ett unikt konstverk - för att hitta en med samma färgeffekt på bitarna lär vara omöjligt.

Basplattorna är hela och i alla fall i två fall väldigt fina (se bild 3). Tre sadlar har söndriga clips. Ett par vapen har lättare skador (ofta lite böjda eller märken därav). De flesta sköldar är lite skavda. Alla vapen i borgen finns på plats (sa bild 10). Inga reservdelar.

Originalinstruktioner finns ej. De som syns på bild och som skickas med är utskrivna på A3, vikta och häftade som häfte. Ingen box.

Levereras nedplockad, sorterad i zippåsar.

Samfraktar vid flera köp - kom ihåg att begära samfrakt, annars väntar vi tills samfraktsperioden är över. Skickas inom tre vardagar från och med att betalning har registrerats. Kan även hämtas utanför Kalmar.

PS. Såg att vi hade glömt att sätta dit två blå mantlar på riddarna. De finns, men syns inte på bild.

Objektnr 632318684

Visningar 60

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 6 maj 11:53

6080-King's Castle (1984) lejonriddare, slott, retro, komplett med extrafigurer

Såld för

1 180 kr

Annonsen är avslutad

Såld med köp nu

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?