Beskrivning

Mycket gammalt stort Gökur, väggur med grankottar som lod. Klocka som fungerar med ho och gök som tittar ut. Mycket gångvilligt urverk av trä och metall, se bild 5. Slår på klangfjäder vid hel och halv timme, hoar men bara med ena bälgen. I övrigt mycket fina dekorer på klockfodral, understycke/framsida, pendel och krön/överstycke. Visare och urtavla allt i bra skick. Höjd ca 65 cm inkl pendel men ej lod inräknade, bredd ca 31 cm. .
Väggur som slår och hoar ho varje hel och varje halvtimma. Den ska slå och hoa samma antal som klockan är vid heltimme och ett vid halvtimme men den får fnatt ibland och slår bara för heltimme. Detta överlåter jag till dig som förstår dig på detta. På loden står det 2 1/2, de väger ca 1,2 kg var.

OBS säljes som reservdelar/renoveringsobj, men är ett jättefint Gökur. Se bilder.

I övrigt se bilder och bedöm, ställ ev. frågor innan bud.

OBS!
När jag ser att du betalt via Tradera senast torsdag eftermiddag så lämnas ditt paket till ombud för fraktbolag på fredag förmiddag/lunch. Betalar du senare så skickas ditt paket senast onsdagen veckan efter.

Jag packar väl och med tanke på att din vara ska komma fram hel. Jag står inte för ev fraktskador, det tar du med fraktbolaget. Jag samfraktar gärna, men du måste då kontakta mig om det. Har du frågor, ställ dem innan du lägger bud. Se bilder och bedöm.
Fraktpris avser inom Sverige.

Objektsnr 630410997

Visningar 560

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 30 apr 18:44

(108) Antikt Stort Gökur, Väggklocka. Fungerande renoveringsobj.

Ledande bud

|

1 040 kr

Slutar om

schon64

Hagby, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 258 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?