Beskrivning

Enligt den kinesiska kalendern är ett nytt år en mycket stor global händelse. Därför beslutade det ansedda australiska myntverket Perth Mint att lansera en hel serie guldmynt – Lunar. Lunar-serien är baserad på den kinesiska kalendern. Varje år i den tolvåriga cykeln är knuten till ett särskilt djur. De australiska Lunarmynten började ges ut 1996, d.v.s under Musens år.

Lunarmynten är mycket populära bland samlare tack vare sitt attraktiva utseende och mycket höga kvalitet. Dessa mynt är verkliga konstverk; ytterst raffinerade detaljer, reliefavbildningar, växelvisa blanka och matta ytor som utmejslats ur 99,99 % rent guld.

Anledningar till att investera:
  • Australienska Lunar Year of the Monkey-guldmynt är ekvivalent med pengar. Gold Lunar-serien introducerades för första gången år 1996 och varje guldmynt i serien, inklusive Year of the Monkey, anses vara lagligt betalningsmedel av den australiensiska regeringen.
  • Australienska Lunar Year of the Monkey-guldmynt är sällsynta. De har utfärdats endast två gånger sedan Lunar-serien lanserades, 2004 och 2016. Därför är ett 1 oz. Year of the Monkey- guldmynt ett av de mest sällsynta 24 karats guldmynt vilka präglades på 2000-talet med en utgåva av endast 16.868 enheter (från och med 1.10.2015).
  • Australienska Lunar Year of the Monkey-guldmynt är baserade på den uppskattade kinesiska månkalendern. De som är födda under Apans år uppfattas allmänt som exceptionellt smarta och kvicka, energiska och behöver massor av stimulans.
  • Australienska Lunar Year of the Monkey-guldmynt är den bästa gåvan för dina nära och kära. Ge en hyllning till de du uppskattar genom att markera deras dygder och födelseår i rent 24 karats guld, en present som kommer att stanna med dem för alltid.
  • Australienska Lunar Year of the Monkey-guldmynt är gjorda i proof-kvalitet. De är präglade med så hög kvalitet, glans och detaljrikedom, att blir det svårt att inte kalla dem "min skatt".
  • Australienska Lunar Year of the Monkey-guldmynt är populära bland smarta samlare. Dess Ap-motiv vilket varierar vart tolfte år, dess maximala präglingsbegränsning samt dess kvalitet, renhet och ställning som lagligt betalningsmedel innebär att myntet har ett värde betydligt högre än sitt smältvärde på andrahandsmarknaden.
  • Australienska Lunar Year of the Monkey-guldmynt är internationellt erkända. Genom att vara en del av den australiensiska Gold Lunar-serien, vilken har varit i kontinuerlig produktion i 18 år med motiv av berömda kinesiska stjärntecken i kombination med avbildningen av den mest kraftfulla och 1900-talets längst regerande drottning, drottning Elizabeth II, är det australiensiska Lunar Year of Monkey-guldmyntet erkänt över hela världen av ädelmetallhandlare och samlare.

Australiska Lunar guldmynt är präglade efter den kinesiska kalendern för stjärntecken.

Det sägs att den kinesiska kalendern skapades för nästan 5000 år sedan av förtida dynastier.

Objektnr 633744463

Visningar 136

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 19:32

2016 1/2 oz Australian Perth Mint Gold Lunar II: Year of the Monkey

Utropspris

|0 Bud

13 990 kr

Auktionen avslutades utan bud

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också