Beskrivning

Gustaf Adolf Fahle
Original färglitografi, signerad

Mycket bra skick. Utan ram
Blad 35 x 38 cm.

Gustaf Adolf Emanuel Fahle (1906 - 1989) var en svensk konstnär.
Fahle var i unga år anställd vid Lithografiska AB i Norrköping men bestämde sig för att utbilda sig till konstnär. Han studerade vid Gottfrid Larsson och Edward Berggrens målarskola i Stockholm 1929-1931, därefter var han en tid vid Maison Watteau i Paris, resan fortsatte till Spanien och Mallorca som han kombinerade med ett hastigt besök i Tyskland, Holland och Belgien. Han återvände våren 1952 till Balearerna, Mallorca och Ibiza. Under sina första år som konstnär arbetade han uteslutande med akvarell. Han debuterade med sina akvareller på en separatutställning i Norrköping 1933 som han följe upp med en uppmärksammad utställning i Gävle 1934. I mitten av 1930-talet frångick han akvarellerna och arbetade mer och mer med oljemålningar. Han ställde ut med Östgöta konstförening och Sveriges allmänna konstförenings samlingsutställningar.
Hans konst består av oljemålningar med porträtt, industriområden, hamnar och den östgötska skärgården i olja eller akvarell. Som porträttmålare målade han ett porträtt av statsrådet David Petterson i Bjälbo för Östergötlands läns landsting, han porträtterade även konstnärskollegerna Birger Strååt och Albert Sjöström. I akvarell har han målat motiv från Frankrike och Spanien. Bland hans tavlor har motiven från Norrköpings industriområden och hamn uppmärksammats. Han tilldelades Östgöta konstförenings stipendium 1934 och 1989.
Fahle är representerad vid Norrköpings konstmuseum med tre verk bland annat med ett dubbelporträtt på sina föräldrar och vid Östergötlands museum, Östergötlands läns landsting, Stockholms läns landsting, Stockholms kommun och Good Year International Corp. i Akron, Ohio i USA.

//

Titta även på mina andra annonser. Jag säljer mycket fint och intressant från konstvärlden. Jag skickar väl inpackat samma dag som betalning.

If you are not from Europe, we can still arrange shipping to any other country. Send me a message to find out the shipping cost.

Objektsnr 627356742

Visningar 74

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 30 mar 11:26

Gustaf Adolf Fahle Signerad litografi , 1949

Såld för

|0 Bud

320 kr

Annonsen är avslutad

Såld med prisförslag

Oh_My_Art

Nacka, Sverige

5.0

Oh_My_Art

Verifierad

Toppsäljare

521 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?