Beskrivning

Madeleine PYK Originallitografi "Initialerna", signerad och numrerad 132/250
Färglitografin är tryckt på det franska pappret Arches hos atelier Mourlot, Paris, 1977

Blad: 58 x 47 cm.
Litografi: 41 x 33 cm.
Mycket bra skick, utan ram.

//
Madeleine Pyk, född 24 februari 1934 i Stockholm, är en svensk målare, tecknare, grafiker och författare. Hon målar i en naivistisk stil och använder ofta starka färger.
Madeleine Pyk utbildade sig vid Konstfack 1951–1955 och vid Kungliga Konsthögskolan 1963–1967.
Hennes motivkrets innefattar landskap och stadsvyer, figurer och djur. Hon skildrar även sommarbilder och vintervyer. Stockholm ligger henne varmt och hjärtat och återfinns i många av hennes alster, likaså kattdjuren. Motivens fylls även med ottomanska och franska influenser.
Hon har under längre perioder hunnit med att bo i Rom och Nice. Vardagen där har fångats i skissböcker med en bifogade texter. Böckerna skildrar de ögonblicksbild som resorna har givit. Inspiration som sedan har tagits med i skapandet.
Hon har illustrerat böcker, bland annat åt Jacques Werup och Barbro Lindgren, men har även skrivit egna böcker. Hennes första bok var Marmorbadaren med texturval och bearbetning av Gabriella Danver och Kri Bohm, utgiven 1976 av Forum. Boken Jag leker att jag lever (1990) av Anja Notini, och filmen Boxas med molnen (1987) av Kerstin Odhenkrans handlar om Madeleine Pyk.
Madeleine Pyk tilldelades 2008 Illis Quorum. Hon finns representerad på bland annat Moderna museet och Örebro läns landsting.

//

Titta även på mina andra annonser. Jag säljer mycket fint och intressant från konstvärlden. Jag skickar väl inpackat samma dag som betalning.

If you are not from Europe, we can still arrange shipping to any other country. Send me a message to find out the shipping cost.

Objektsnr 629642217

Visningar 119

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 22 apr 13:44

Madeleine PYK Signerad litografi "Initialerna", 1977

Slutpris

|

1 500 kr

Auktionen är avslutad

mailmaid vann auktionen

Oh_My_Art

Nacka, Sverige

5.0

Oh_My_Art

Verifierad

Toppsäljare

525 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?