Beskrivning

Autograf på kraftigt, vitt, exklusivt, typ linnepressat papper, 14,5x10,5 cm + osignerat fotografi, 15x11,5 cm.

Lucille Ball (1911-1989) var en amerikansk skådespelerska, komiker och tv-producent: en av de roligaste och smartaste, för evigt ihågkommen som den största, kvinnliga tv-pionjären. Förutom sina egna shower producerade hon tv-serier som "Star Trek" och "Mission Impossible" och hon blev miljardär på kuppen!

Mindre känt är att Lucy - som hon kallades - led av en livslång fågelfobi. Orsaken sägs ha varit att en fågel blev instängd i hennes barndomshem den dag hennes pappa dog. Lucy var bara tre år då. Hon fick flytta till ett svenskt par medan hennes mamma skaffade förutsättningar att ta hand om Lucy och hennes lillebror.

Fosterföräldrarna var strängt religiösa och fördömde lilla Lucys förtjusning i speglar. Kanske var det orsaken till att hon längre fram i livet ville spegla sig i en hel världs tv-tittares ögon?

Att Lucy tog sig tid att besvara ett par svenska grabbars undringar och autograf-förfrågningar två år innan hon dog finner jag högst anmärkningsvärt. Med tanke på hennes tidiga dåliga erfarenheter av svenskar borde kompisen och jag ha varit som ett rött skynke för henne kan man tycka. Men Lucille Ball var, så som jänkarna ofta sagt, i många avseenden större än livet självt.

Och, ja, alla älskade Lucy! ;O)

Titta gärna på mina övriga nu pågående Tradera-auktioner och sortera dem efter kortast tid kvar så att du inte missar något annat av intresse. Glad påsk!

Objektsnr 628404368

Visningar 49

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 1 apr 15:26

LOVE LUCY! LUCILLE BALLS AUTOGRAF! DETTA ÄR TV-HISTORIA! GLAD PÅSK! ;0)

Utropspris

|0 Bud

2 999 kr

Auktionen avslutades utan bud

MÅMJ

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

332 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?