Beskrivning

BIOGRAFHISTORIA. Biobiljett - En droppe svart blod, 1921.

En sensationellt tidig och mycket dekodativ biobiljett från den äldre och allra första biografen i Kinna. En av de tidigast bevarade svenska biobiljetterna!

Storlek 7 x 13 cm. Mycket bra skick!

Biobiljetten är från år 1921 och avser huvudfilmen "En droppe svart blod", ett skådespel i fem akter med William Farnum i huvudrollen. I pauserna mellan de fem akterna bytte man filmrulle etc. Som förfilm visades lustspelet "En kort idyll" i en akt.

En droppe svart blod, 1921
Berättelsen om en kvinna som kommer tillbaka till Södern, där hon har en svart farmor, vilken övertalar henne att stanna kvar för att sköta en sjuk gammal lärarinna, till vilken farmodern står i tacksamhetsskuld. Norröver har Pinky fått sjuksköterskeutbildning och gällt för vit. Hon har även förälskat sig i en ung, sympatisk läkare och har tänkt att fortast möjligt återvända till den miljö där hon blir erkänd som människa. Men patienten dör och testamenterar sin egenom till Pinky. Testamentets giltighet bestrids häftigt av den dödas släktingar och Pinky känner sig manad att ta upp kampen för sin lagliga rätt. Hon vinner processen men måste offra kärleken, när hon föredrar att stanna och förvalta arvet - i Södern kommer hon aldrig att gälla för annat än svart.

Objektsnr 593726640

Visningar 295

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Biografhistoria. Biobiljett - En droppe svart blod, 1921

Pris

45 kr

numix

Kalmar, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

6 096 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?