Beskrivning

Minsvepare – med svenska flottans minsvepare under 100 år, av kommendörkaptenen Hans Bergström och sjökaptenen, tillika örlogskaptenen Paul Swahn

Ur ett rikligt material har vaskats fram en mängd spännande händelser. De belyser den riskfyllda och farliga minröjningsverksamheten, som blev följden av två världskrig. Detta var en mycket tålamodsprövande och mödosam verksamhet. Det är främst minsvepning och röjning i allvarstider som här får sin beskrivning, men det ingår också lättsammare historier förknippade med minsveparna. Även den fredstida utbildningen är belyst liksom verksamheten som stödfartyg åt fisket.

Därutöver redovisas historiken över minsveparna och materielens utveckling som ett uppslagsverk, samt tabeller och ritningar, för den vetgirige. Andra böcker från samma förlag, bl a ”Jagare Med svenska flottans jagare under 80 år”, ”Motortorpedbåt En krönika i ord och bild om Havets flygande brigad" samt "Pansarskepp - från John Ericsson till Gustaf V" finner du i mina andra auktioner!

Den inbundna boken (gulddekorerat klotbandband i skinnimitation) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Den är rikligt illustrerad med mer än 200 fotografier, planscher och fartygsskisser i färg och svartvitt. I tabellverket finns 181 minsvepare redovisade. Ett uppslag i färg visar många av fartygens eller minröjningsförbandens vapensköldar.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 245/215 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 1100 gram
Sidantal 289
Författare Hans Bergström och Paul Swahn
Förlag C B Marinlitteratur
Utgivningsår 1996
Språk svenska
ISBN 91-970700-5X

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631347801

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 3 maj 18:56

Minsvepare – med svenska flottans minsvepare under 100 år

Utropspris

|0 Bud

200 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 797 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?