Beskrivning

Det dolda hotet – 12 forskare om ubåtar, utgiven av Marinmuseum i Karlskrona

Att kunna färdas under vatten och utforska det okända verkar ha fascinerat människan under alla tider. Tidiga ubåtskonstruktörer tänkte sig en undervattensbåt som ett undervapen som osynligt skulle angripa och sänka fiendens fartyg.

Först i början av 1900-talet var tekniken så långt utvecklad att det gick att bygga en fungerande ubåt.

Det dolda hotet samlar historiker, arkeologer, statsvetare och kulturvetare som tar sig an ämnet ubåtar ur många olika spännande perspektiv. Här finns möjlighet att lära sig mer om tidiga idéer kring ubåtar, om livet ombord, om den förolyckade svenska ubåten Ulven och om 1980-talets ubåtskriser.

Gemensamt för artiklarna är att de belyser ubåtar som ett dolt hot. Om det så är mot fiendens örlogsfartyg i krig, mot sina egna besättningar som ska hantera farkosten under ytan, eller mot politikernas och försvarets trovärdighet och den svenska befolkningens sinnesfrid under 1980-talets ubåtskränkningar.

Den häftade boken (limhäftad) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med spännande fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt. Det finns en opersonlig hälsning på försättsbladets baksida undertecknad av en av författarna.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 237/165 mm
Ryggbredd ca 17 mm
Vikt ca 695 gram
Sidantal 252
Författare ett flertal
Förlag Statens Maritima Museer, Karlskrona
Utgivningsår 2014
Språk svenska
ISBN 91-98213-40-9

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet!

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631348955

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 3 maj 19:09

Det dolda hotet – 12 forskare om ubåtar - Marinmuseum Karlskrona

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 797 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?