Beskrivning

Retrospelskompaniet rekommenderar denna enhet för en betydligt bättre spelupplevelse med din retrokonsol!

Vad ingår:
En helt ny Retroscaler2x i originalbox tillsammans med en instruktionsbok (på engelska) samt en micro-usb kabel.

Retrospelskompaniets beskrivning:
För bästa upplevelsen rekommenderar vi att använda en Videokabel som har både AV/RCA och S-Video plugg, men en standard AV/RCA kabel funkar givetvis med (dock får du inte ut riktigt lika hög kvalitet). För den avancerade användaren kan en YPBRP kabel användas, men detta kräver oftast en modifierad eller en NTSC konsol. Retroscaler2x linjedubblar upplösningen vilket simpelt förklarat ger en skarpare bild och högre upplösning. Det finns även ett filter läge som ger en mjukare färgövergång vilket enkelt aktiveras/avaktiveras med ett knapptryck på enheten. Du kommer aldrig drabbas utav något inputlag med enheten så du kan njuta av den perfekta spelupplevelsen. Enligt många användare är Retroscaler2x det närmaste du kan komma en Retrotink 2x. För den avancerade användaren kan även Retroscaler2x seriekopplas med andra typer av enheter som förbättrar bildkvaliten på din retrokonsol, bland annat OSSC.

Retoscaler2x är bla kompatibel med:
Atari2600
NES
Nintendo 64
Super Nintendo / Super Famicom
Playstation 1
Playstation 2
Sega Saturn
Sega Mega drive
Sega Mega drive 2
Sega Master system 1
Sega Master system 2 OBS! enbart AV moddad!
Sega Dreamcast

Tillverkarens instruktioner:

Signaler / Upplösningar:
RetroScaler2x stödjer 240p/480i/288p/576i NTSC/PAL ingående källor som konverteras till 480p/576p HDMI (480p för NTSC, 576p för PAL). Ett exempel är att en ingående 240p signal linjedubblas till en 480p signal. Beakta att enheten är begränsad till att max linjedubblas till 480p/576p.

Inget input lag:
Med RetroScaler2x kommer du inte drabbas av något input lag (en långsam skärm/tv kan givetvis påverka resultatet).
RetroScaler2x stödjer både PAL och NTSC, men signalerna kan inte konverteras till varandra.

Filter/"FIL" läge:
RetroScaler2x har ett "FIL" läge vilket kan aktiveras/avaktiveras med en knapptryckning. Filter läget kantutjämnar och ger en mjukare färgövergång. Den genomsnittliga retrogamern brukar föredra att avaktivera "FIL" läget på 8/16 bits konsolerna / pixelgrafik (NES, SNES, Mega Drive mm) och aktivera det på konsolerna som använder sig av 3D polygongrafik (Nintendo 64, Sega Saturn, PlayStation mm) men detta är givetvis en smaksak.

Kompatibilitet:
Ännu en fantastisk funktion med RetroScaler2x är att den utgående signalen är 480p60, detta gör att den är kompatibel med majoriteten av all moderna skärmar/tv! Kompatibilitet är ett stort problem för retrogamers, detta då dagens skärmar inte alltid stödjer upplösning och frekvensen som retro konsoler levererar.

Ljudprestanda:
Ljud prestandan på RetroScaler2X är näst intill perfekt. För normalt användande kommer du inte märka någon skillnad på ljudet trots att det digitaliseras, den avancerade användaren kan märka att kraftiga ljud (så som explosioner) kan ha lite högre ton om du använder en ljudanläggning med förstärkare. Detta kan enkelt åtgärdas genom att ljudet kopplas förbi din RetroScaler2x. Koppla helt enkelt in röd och vit kabel från konsolen direkt i din förstärkare om den har stöd för detta, du kan även använda en 3.5mm omvandlare (medföljer ej). På detta sätt behåller du en analog ljudsignal.

Pass-through läge:
Genom att sätta RetroScaler2X i pass-through läge kommer inkommande composite, s-video eller component signaler simplifierat att digitaliseras till HDMI. Support för 240p är ovanligt i Hdmi världen, genom att koppla in en HDMI till VGA/Scart/Rca (medföljer ej) converter från utgående HDMI på RetroScaler2x så konverteras signalen tillbaka till en analog igen. Detta gör RetroScaler2x till den perfekta omkodaren för att även användas på 15 kHz skärmar så som PVMs och självklart OSSC.

Så här kopplar du in RetroScaler2x:

1) koppla in din retro konsol i komposit (RCA) , component (YPBPR) eller S-video connectors. Om du använder dig av en kabel med tex både komposit och s-video kan du koppla in både komposit och S-Video.
(Du får inte under några omständigheter koppla in två enheter samtidigt, ett exempel. Du har ett Snes inkopplat i s-video och ett NES i RCA)
2) Försäkra dig om att du har din RetroScaler2x kopplad till en Usb strömkälla på 5volt tex en mobilladdare eller ett usb uttag på din tv (strömkälla medföljer ej).
3) Koppla in en HDMI kabel mellan din skärm och RetroScaler2x
4) Starta alla enheter, justera dina inställningar med knapparna på din RetroScaler2x och börja spela!

Ingångar och inställningar:

Komponent video portar (ingång):
Koppla in komponent video (YPBPR) eller RGB med sync på gröna källor till dessa ingångar. Notera att chipet som finns i enheten inte stödjer RGB, så en RGB scart kommer aldrig vara ett alternativ.

S-video port (ingång):
Koppla in en S-Video kontakt (med 4 stift) till denna ingång, andra källor stöds inte.

AV port (ingång):
Standard komposit (RCA) ingång.

HDMI port (utgång):
Alla video och ljudsignaler levereras genom denna port.

Micro Usb (strömingång):
Vilken Micro Usb kabel med standardkvalitet eller högre kan användas för att försörja enheten med ström. Koppla in Micro delen i din RetroScaler2x och usb A delen i en lämplig strömkälla. En mobilladdare eller i ett USB-uttag ifrån tvn fungerar perfekt.

1/0 strömbrytare (knapp):
Används för att sätta på och stänga av din RetroScaler2x.

Input Select (knapp):
Används för att välja ingående källa, du kan även kombinera ingångar vilket rekommenderas för bästa bild. Du kan till exempel kombinera RCA och S-Video.

Smoothing mode (knapp):
Används för att välja, sätta på/stänga av kantutjämning och uppskalningslägen.

2x Läge (orange led lyser):
Detta är en indikator på att uppskalning/Lin-double är aktiverat.

Filter läge (blå led lyser):
Detta är en indikator på att filterläget är aktiverat.

Pass-through läge (orange och blå LED är av):
Detta läge omvandlar enbart den analoga signalen till digital.

Objektsnr 629864195

Visningar 344

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 21 apr 20:58

Retro Scaler 2x / Retroscaler2X (Ny) (Samma funktion som RetroTINK 2x )

Slutpris

|

799 kr

Auktionen är avslutad

DamaD vann auktionen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?