Beskrivning

Den lilla plastspak som låser fast tonarmen vid stödet när spelaren inte används är ett av de vanligaste delar som gått sönder på äldre skivspelare.

Jag tillverkar nya kopior av sådana låsarmar till några modeller. De är kopior av originalen, och passar ofta även i många andra samtida modeller från samma tillverkare. Eftersom många skivspelare tillverkades av OEM-tillverkare åt mer kända märken kan delarna ibland även passa på spelare av helt annat märke. Jag kan bara ta ansvar för passformen på just de modeller som jag själv jobbat med.

Tonarmslåsen är avgjutningar av originaldelarna, gjorda i en oftast tåligare plastkvalitet än originalen. Ibland kan det finnas minimala avvikelser i tjockleken på låset, men det ska inte påverka funktionen.

Bytet av låset brukar göras genom att man trycker ut den metallpinne som låsarmen sitter monterad på. Tryck ut pinnen med ett gem eller likande, byt ut låsarmen, och tryck in pinnen i rätt läge igen. Det är oftast bäst att trycka ut pinnen framifrån, eftersom den ibland är konisk. Då måste pinnen sättas tillbaka bakifrån efteråt.

Brief info for international buyers:

One tone arm lock lever (loquet bras de lecture, Riegel für tonarmstütze) for JVC L-A55. Hand cast copy of the original part.

Objektsnr 631006301

Visningar 27

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 22 maj 18:11

Till JVC L-A55: Ett nytillverkat tonarmslås

Pris

110 kr

to00si

Gustavsberg, Sverige

5.0

to00si

Verifierad

Toppsäljare

484 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?