Beskrivning

Det finns ett hundratal olika Dual-modeller, så jag kan inte känna till eller lista alla de som de här låsarmarna passar till. Varje modell hade ett eget reservdelsnummer för tonarmshållaren (låsarmen såldes aldrig i lösvikt), så jag inte redovisa dem heller. De maskiner jag just nu känner till med de här två olika versionerna av låsarmar är:

cs503, cs505, cs506 och cs521, men det finns säkert många fler, främst 80-talsmodeller.

Låsarmen fanns i två versioner, en utformad som en tvådelad gaffel (till höger i bilderna), och en som är i en enda massiv del (till vänster). Kontrollera vilken typ du ska ha innan du beställer, och skicka ett meddelande till mig om det när du beställer.

Den lilla plastspak som låser fast tonarmen vid stödet när spelaren inte används är ett av de vanligaste delar som gått sönder på äldre skivspelare.

Formen på dessa låsarmar är mycket svårare att gjuta än till de andra modellerna jag säljer, så framförallt insidans finish är inte perfekt. Men passform och funktion är som de ska.

Jag tillverkar nya kopior av sådana låsarmar. De är kopior av originalen, och passar ofta även i många andra samtida modeller från samma tillverkare. Eftersom många skivspelare tillverkades av OEM-tillverkare åt mer kända märken kan delarna ibland även passa på spelare av helt annat märke, vilket illustreras rätt väl av det här låset. Jag kan bara ta ansvar för passformen på just de modeller som jag själv jobbat med.

Tonarmslåsen är avgjutningar av originaldelarna, gjorda i en oftast tåligare plastkvalitet än originalen. Ibland kan det finnas minimala avvikelser i tjockleken på låset, men det ska inte påverka funktionen.

Bytet av låset görs genom att man trycker ut den metallpinne som låsarmen sitter monterad på.

Brief info for international buyers:

One tone arm lock levers (loquet bras de lecture, Riegel für tonarmstütze) for different versions of Dual cs503, cs505, cs506, cs521, and many others. Hand cast copy of the original parts.

Please note that these lock arms came in two different flavors. One with two prongs (the right one on the photos), one simpler, in just one piece (the left one). Check which one you need before ordering.

Objektsnr 629803441

Visningar 63

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 11 maj 07:38

Till Dual cs503, cs505, cs506, cs521 etc: Ett nytillverkat tonarmslås

Pris

110 kr

to00si

Gustavsberg, Sverige

5.0

to00si

Verifierad

Toppsäljare

484 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?