Beskrivning

1994 - Forrest Gump är en amerikansk dramakomedifilm från 1994 i regi av Robert Zemeckis med Tom Hanks i titelrollen. Filmen är baserad på boken med samma namn av Winston Groom och hade biopremiär i USA den 6 juli 1994.

Om filmen: Trots sin avsevärt begränsade intelligens lyckas Forrest Gump (Tom Hanks) bli elitidrottsman, krigshjälte i Vietnamkriget och framgångsrik affärsman. Men det enda Forrest egentligen vill är att hans stora kärlek Jenny (Robin Wright) ska ha det bra.

Det filmtekniskt mest intressanta torde vara hur Forrest Gump klipps in i gamla filmavsnitt med bland andra president John F. Kennedy, och hur han förefaller interagera med personerna i dessa filmavsnitt. Forrest Gump blir på så sätt inte bara en skildring av huvudpersonens liv, utan även en film om den moderna amerikanska historien. Filmen blev en mycket stor kassasuccé och belönades med sex Oscarstatyetter, bland annat för bästa film, bästa manliga skådespelare och bästa regissör.

"Weird Al" Yankovic skrev en låt med titeln Gump, baserad på Lump av The Presidents of the United States of America, som med tillhörande musikvideo parodierade filmen.

Vinnarmejlet skickas ut av Tradera efter avslutad auktion. Vinnaren betalar frakten. Vinnarbudet ska betalas senast tre dagar efter avslutad auktion alternativt vid annan överenskommelse. Samfraktar gärna, så ta gärna en titt på vad jag har för auktioner på Tradera. Frakten är 51 kr Postnord och 59 kr (DB Schenker, vid köp av fler filmer, upptill tre är kostnaden densamma. Jag väljer lite högre frakt, men det är lite av en försäkring i och med spårningsnumret. Vid överenskommelse kan varan hämtas eller skickas med billigare frakt (obs, ej spårbart isf).

Objektnr 632162665

Visningar 37

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 17:18

Forrest Gump 2-Disc med Tom Hanks - DVD-film

Såld för

50 kr
Annonsen är avslutad

Nilsson1979

Falkenberg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

477 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?