Beskrivning

Personlig assistans av Gerd Andén, Inger Claesson Wästberg, Vilhelm Ekensteen

Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 183
Utgiven: 1993
Förlag: Larson
ISBN: 9151402610

LSS och lagen om statlig assistansersättning ger dig som har stort assistansberoende rätt till personlig assistans. Den nya lagstiftningen - som saknar motsvarighet i nâgot annat land - öppnar helt nya möjligheter för dig att för del av välfärden.

Assistansreformen ger dig verklig valfrihet, integritet, jämlikhet och självbestämmande. Du avgör själv vem du vill ha hjälp av, när du vill ha hjälp, på vilket sätt du vill ha hjälp etc.

Den här boken beskriver och förklarar i detalj hur du ska kunna ta till vara dina rättigheter. Den ger en grundlig insikt i assistansreformens möjligheter att göra dig delaktig av ett rikare och bättre liv.

Men boken är skriven inte bara för dig som har stora funktionsnedsättningar och stort assistansberoende. Den vänder sig också till:

- dig som arbetar som personlig assistent,
- dig som är handläggare i försäkringskassor och kommuner och som har till uppgift att pá olika sätt bistå assistansberoende,
- dig som studerar vid högskolor och andra utbildningar,
- dig som är förtroendevald, så att du för en korrekt och allsidig information om vad personlig assistans är och vad den betyder för svårt funktionshindrade,
- dig som är aktiv i handikapprörelsen,
- alla andra som är intresserade av detta nya, individuella stöd till personer med stora funktionsnedsättningar.

Skick
Fint läst skick. Sidorna är något böjda av en vattenskada.

Betalning
Betalning ska ske inom 3 dagar efter avslutad auktion. Om du behöver invänta lön, barnbidrag, pension m.m. så hör gärna av dig.

Frakt
Se gärna mina andra auktioner, jag samfraktar gärna. Vid fler vunna auktioner skriv till mig så väger jag alla varor och ser vad frakten blir innan betalning.

Leverans
Packas noga och skickas spårbart. Ansvarar ej för postens slarv. Varan skickas inom 3 arbetsdagar efter betalning. Erbjuder avhämtning om du vill slippa fraktkostnad.

Objektsnr 630368832

Visningar 33

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 11:28

Personlig assistans av Gerd Andén, Inger Claesson Wästberg, Vilhelm Ekensteen

Pris

40 kr

Tillvarataga

Vällingby, Sverige

5.0

Tillvarataga

Verifierad

Toppsäljare

250 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?