Beskrivning

CASSTRÖM NO.10 SWEDISH FOREST KNIFE BLACK MICARTA ROSTFRITT STÅL

Art.nr: 13120

Denna kraftiga full-tånge kniv är byggd för mångsidig användning i jakt, Bushcraft och allmänt bruk i skogen. Det är en mycket robust kniv som du kan flå en älg med, likväl som du kan snida ett träföremål eller klyva mindre vedträn. Bladet är ca 10cm långt och tillverkat i ca 3,8 mm tjockt Sandvik 14C28N knivstål som värmebehandlas för att uppnå en hårdhet av 57-59 HRC.

Knivarna är slipade med en platt skandinavisk slipning och har en sidenmatt finish. Detta stål i kombination med den koniska slipningen gör dessa knivar mycket slagtåliga, även under kalla förhållanden, bevarar skärpan väl men är ändå mycket lätt att vässa och de går att få en mycket skarp egg förhållandevis lätt. Den stora fördelen med 14C28n stålet i förhållande till O2 versionen är att det är mycket rosttrögt.

Handtaget är i svart linne-micarta (pressad linneduk i epoxy) men finns också i ek samt masurbjörk. Mellan handtagsskalorna och stålet finns svarta liners för att öka hållbarheten. Handtaget är monterat med kraftiga mässingnitar. Träet har behandlats med en traditionell skandinavisk linoljebaserad blandning. Kniven levereras med ett mycket rejält svart knivfodral tillverkat i 3 mm tjockt vegetabiliskt garvat läder med dräneringshål (svart till gröna micarta versionen). Knivslidan har en extra bred bältesögla, en öppning i botten för vätska och ett hål för en förankringsrem.

Om stålet Sandvik 14C28N knivstål
Sandviks senast utvecklade produkt i dess populära serie knivstål. Den optimerade kompositionen skapar ett stål med en unik kombination av utmärkta eggegenskaper (stabilitet, förmåga slipas mycket vass), hög hårdhet och hög rosttröghet. Denna nya stålversion har förmågan att härdas så att slitstyrkan förbättras gentemot tidigare ståltyper utan att påverka mikrostrukturen. Att slipa kniven blir därför relativt lätt, samtidigt som egg stabiliteten vad det gäller urflisning och egg rullande är fortsatt mycket bra.

Specifikation:

  • Bladlängd: ca 10 cm
  • Bladtjocklek: ca 3,8 mm
  • Fodral/hölster: 3 mm nötläder
  • Hårdhet: 57-59 HRC
  • Skaft/Handtag: Grön Micarta
  • Slipning: Skandinavisk slipning
  • Stål: Sandvik 14C28N
  • Tillverkare: Casström

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektsnr 599680547

Visningar 909

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

CASSTRÖM NO.10 SWEDISH FOREST KNIFE BLACK MICARTA ROSTFRITT STÅL

Pris

1 790 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 392 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?