Beskrivning

2 st doftfria stearinljus som kontinuerligt ändrar färg.

Design: Skruvformad med sex svängda sidor
Höjd: 8,7 cm
Diameter: 6,7 cm
Brinntid: ca 10 timmar.

Innan du tänder ljuset första gången ska du rikta veken uppåt. Ljuset bör också placeras på ett värmetåligt underlag, t ex ljusfat. Efter cirka tre timmar kan färgskiftningen i ljuset uppfattas som svagare.

Det färgskiftande stearinljuset innehåller en optisk sensor som löper längs veken ner till botten av ljuset där sensorn sammankopplas med tre lampor och ett lithiumbatteri. När ljuset tänds, aktiveras fiberoptiken och den magiska färgskiftningen startar. Ljuset använder en unik aktiveringsmetod som startar automatiskt när ljuset kommer i kontakt med värme eller starkt dagsljus. För att undvika onödig aktivering av fiberoptiken och bevara och maximera livslängden i ljusets ljusskiftningsmetod bör ljuset förvaras mörkt när det inte används.

Om ljusets färgskiftning inte skulle fungera ska du först prova att korta veken på ljuset med en sax. Om veken är för lång kommer lågan inte i kontakt med den fiberoptiska delen av ljuset och därför upphör färgskiftningen. Fungerar inte detta kan du även prova och se om det fiberoptiska sprötet som sitter intill veken har blivit svart/sotigt. Skrapa då försiktigt bort sotet med en liten sax eller dylikt och frigör sprötet så detta blir rent igen och tänd ljuset på nytt. Stearin kan också täcka över det fiberoptiska sprötet, men det brukar försvinna efter att ljuset varit tänt ett tag. Ljusets färgskiftning upphör när det är ca 2,5 cm kvar av det. Ljusets fiberoptiska del har då brunnit ned.

Eftersom ljuset innehåller ett lithiumbatteri ska det återvinnas på samma sätt som ett vanligt batteri. Kasta alltså inte ljuset med dess batteri i hushållssoporna utan lämna det på närmaste miljö eller återvinningscentral.

Objektnr 634 742 511

Visningar 21

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 8 jun 15:07

2 st Dreaming candle, färgskiftande stearinljus, skruvformade

Utropspris

|0 Bud

179 kr

Auktionen avslutades utan bud

[JohanW]

Sollentuna, Sverige

Verifierad

169 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också