Beskrivning

Boktitel = Konsten att överleva Svenska kyrkan
Författare
= Helena Edlund
Förlag
= HEED Publishing
Publicerad
= 2018
Utgåva
= 1:a
ISBN
= 9789188809063
Antal sidor
= 360
Språk
= Svenska
Format
= Mjuk pärm utan skyddsomslag, 210 x 135
Vikt
= 402 g

Detta är 1:a upplagan, publicerad på eget förlag: HEED Publishing, HEED = HElena EDlund.

OBS! De utgåvor som finns på förlaget Vulkan kom senare (med samma ISBN). Säljarna på Bokbörsen fabulerar hejvilt om 1:a upplagan hit å dit.

Detta kommer att bli en klassiker inom svensk samhällskritik.

Erbjuder även frakt med rabattmärken = 29 kr (Postnord)



ALLMÄNT

En fascinerande och unik inblick i livet i Svenska kyrkan av idag, kyrkan som arbetsgivare och organisation. Hur mår Svenska kyrkan? Tror den fortfarande på Gud? För dig som medlem i Svenska kyrkan finns här en stark berättelse om vad dina pengar bland annat går till.

Förutom präst så är Edlund även utbildad journalist. Sålunda en spännande och välskriven inblick i en av Sveriges största medlemsorganisationer. "Vad fan får man för pengarna", ja här kanske en del av svaret finns.

Prästen Helena Edlund, tillika militären Edlund med flera års utlandstjänst, har samlat sina stundom vidriga upplevelser i en personlig rapport från en del av det samtida Sverige som vi alla har en relation till. Edlund synes stark i sin tro: tron på bibelns budskap och tron på att Svenska kyrkan kan fortsätta vara en kraft i den kristna rörelsen om den förmår ta tag i sin vacklande identitet.

SKICKET


Mycket fint skick. Inga anteckningar eller kladd. Alla blad ser orörda ut utom de fem sista: bakre pärmens övre fria hörn kantstött på yttersta spetsen vilket knycklat pärmen 5x5 mm plus berört dessa blad med halva det måttet. Ryggen har ett veck men är slät och fin i övrigt (vecket till trots så finns inget uppslag som verkar utfläkt; boken är helt tajt).

*************************************

BAKSIDESTEXTEN


"Hon är prästen som blev bannlyst av kyrkan, efter att ha uppmanat till solidaritet med förföljda kristna. Hur kunde det bli så inom en organisation som säger sig stå för förlåtelse och medmänsklighet?

Trots att Svenska kyrkan har sex miljoner medlemmar, så finns det få röster som har berättat om spelet bakom folkkyrkans kulisser. Men hur är det att tjänstgöra inom en organisation där yta och innehåll inte stämmer överens? Inom en kyrka där politisk ideologi trumfar den kristna tron? Där mobbning och trakasserier är vardag trots att man säger sig stå för goda värderingar, och där bannlysning fortfarande drabbar den som inte marscherar i takt?

I Konsten att överleva Svenska kyrkan ger Helena Edlund, efter tolv år som präst, sin bild av en vilsen kyrka som gjort sig av med sin gamla identitet och nu desperat söker efter en ny. Boken är en djupt personlig berättelse om glädjen och de många goda sammanhangen men också en rasande uppgörelse med dysfunktionella arbetsplatser, arbetsgivare som vägrar följa lagen och makthavare som låter det ske utan att ingripa."

PÅ OMSLAGET


"Det svindlar när jag läser Helena Edlunds bok. Tänk att Svenska kyrkan, som jag alltid föreställt mig var mån om alla människors lika värde, kan behandla någon så. Det är ett svek mot allt vad kristendom heter. Förutom att boken är spännande som en thriller ger den också en isande insyn i ett maktspel bland beräknande vuxenmobbare och fega småpåvar. När du är klar kommer din bild av svensk kristlig fromhet för alltid att vara förändrad."
/Katerina J.

UR BOKEN


"Viktiga steg på vägen är att befria kyrkan från den politiska agendan, att motverka sekulariseringen som sker inom kyrkan och att arbeta för en ökad ekumenik med andra kristna kyrkor. Att uppmärksamma förföljelsen av kristna runt om i världen är även det en viktig fråga. Idag utgör kristna den största gruppen som förföljs för sin tros skull och statistiskt sett dödas en kristen var femte minut. Detta är det pinsamt tyst om i svensk debatt och även inom Svenska kyrkan."

ÅSIKTER


"Helena Edlunds bok är mycket välskriven. Hon är utbildad journalist och det märks inte bara i det fängslande språket utan lika mycket i hennes faktagranskning. Här finns den där boken som vi efterlyst, den som ger oss ett inifrån-perspektiv. Men hon har fått betala ett högt pris och jag tycker hon ska se boken inte bara som en terapi utan lika mycket som en belöning. Hoppas den sprider sig ordentligt, att många köper den och läser den. Den finns att klicka hem från Ad Libris."
/Fil lic Håkan Sunnliden

"Skrämmande läsning om grov vuxenmobbning inom en organisation där man minst förväntar sig det; den utåt "öppna" och presumtivt "kärleksfulla" Svenska Kyrkan.
Intressant oavsett om man är kristen eller ej, religionsintresserad eller ej och politiskt intresserad eller ej, för i slutändan är detta en mänsklig historia om den lilla människan som vägrar att fegt tystna inför ett maktsystem."
/(Läsare)

"Visserligen är det bara den ena parten som kommer till tals. Men boken utgör en intressant skildring från insidan. Mycket att reflektera över. Klart läsvärd."
/(Läsare)

Objektsnr 630703232

Visningar 36

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 20 maj 04:51

Helena Edlund - Konsten att överleva Svenska kyrkan

Pris

135 kr

Arpeggione

Uppsala, Sverige

4.9

Arpeggione

Verifierad

Toppsäljare

120 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?