Beskrivning

De Gaulle - Generalen som var Frankrike, av Knut Ståhlberg

Under trettio år dominerade general Charles de Gaulle fransk politik och var den man som i omvärldens ögon kom att förkroppsliga Frankrike.

Här beskrivs det rafflande politiska spelet efter kriget, då de Gaulle stred för en ny författning, vilket ledde fram till den femte republiken 1959 med de Gaulle som förste president. Därmed inledde de Gaulle en intensiv reformpolitik, avslutade Algerietkriget och avvecklade kolonierna. Han slöt ett historiskt vänskapsavtal med arvfienden Tyskland och verkade för ett starkt Europa, som motvikt till USA:s hegemoni. Hans sista tid förmörkades av majrevolten 1968.

Knut Ståhlberg tecknar ett brokigt och insiktsfullt porträtt av en man som alltid väckt starka känslor - från gränslös beundran till djupaste hat, en framsynt och visionär statsman som förändrade Frankrike och satte sin personliga prägel på den internationella politiken.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick med endast ett mycket ringa slitage på omslaget. Boken är illustrerad med svartvita fotografier.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 235/160 mm
Ryggbredd ca 44 mm
Vikt ca 970 gram
Sidantal 576
Författare Knut Ståhlberg
Förlag Norstedts
Utgivningsår 2005 (fjärde tryckningen)
Språk svenska
ISBN 91-1-301324-6

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632887519

Visningar 19

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 18:32

De Gaulle - Generalen som var Frankrike

Utropspris

|0 Bud

95 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 807 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?