Beskrivning

Hemmets veckotidning från 1958.

Reportage: Tidningen har besökt Falsterbo. Man kallar det för "Nordens Riviera". Falsterbo är en liten stad med hen härlig sandstrand som lockar allt fler sommargäster. Det här kan vara Sveriges mest exklusiva badort, skriver tidningen. Det är många förmögna som kommer till Falsterbo, inte bara svenskar. Bild på infarten genom Falsterbo storgata. Bild på Ingagill Tufvesson från Malmö medan hon svalkar av sig iförd baddräkt. Bild på badhotellet Falsterbohus och hotellets långa brygga. Bild inifrån casinot på Falsterbohus. Bild på middagssalen i Falsterbohus. Bild på Einar Nerman och Kajsa Nerman, Anita von Schinkel. Här beskrivs miljön i Falsterbo, hur det var här under kriget och hur det är här nu på 1950-talet.

Reportage: För ett år sedan var det inte många som visste vem Tage Severin var. Nu håller han på att bli en tonårsidol! Tidningen intervjuar Tage Severin.

Reportage: 17-åriga Ulla Welinder har en ljus framtid framför sig. Hon har just klarat avslutningsproven vid Kommunala flickskolan i Malmö. Nu är hon redo att ge sig ut i världen som musiker. Hon har redan fått två Amerikastipendier. Även 17-åriga Margareta Einarsson uppmärksammas. Hon kommer från Arboga och hon har gjort succé inom Frälsningsarmén som sångare.

Reportage: En gång i tiden var Greta Garbo elev på Dramaten. Fritiof Billquist skriver om Greta Garbos tid som elev i Stockholm. Gruppbild på Greta Garbo tillsammans med hennes kurskamrater: Arnold Sjöstrand, Tore Lindwall, Alf Sjöberg, Karl-Magnus Thulstrup, Johannes Laurin, Mimi Pollak, Mona Mårtensson, Barbro Djurberg, Vera Smiterlöv, Georg Funkquist och Lena Cederström.

Reportage: Sigrid Landström bor på Ingarö. Hon har varit yrkesfiskare. Det är unikt med en kvinnlig fiskare. Nu intervjuas Sigrid Landström om sitt liv.

Reportage: Rossana Podesta är en ung filmstjärna från Italien. Hennes make är Mario Vicario och de har en liten son. Rossana Podesta porträtteras. Hon har en mycket mjuk kvinnlighet, skriver tidningen.

Bild: Tidningen publicerar en gruppbild på de lyckliga elever som har kommit in på teaterskola i Göteborg. På bild ser vi: Kerstin Persson, Gunnar Uddén, Per Gösta Berglind, Kerstin Widgren, Ulla Bjernestam, Rolf Nykvist och Margita Ahlin.

Se även mina andra tidningar till salu!

Jag samfraktar!

Objektnr 611917793

Visningar 189

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

HV 28 1958 Falsterbo, Tage Severin, Ulla Welinder, Greta Garbo, Rossana Podesta

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

379 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?